Не прави добро впечатление този финт, който Продължаваме промяната и

...
Не прави добро впечатление този финт, който Продължаваме промяната и
Коментари Харесай

Не прави добро впечатление финтът, който ПП и БСП прилагат на президента

" Не прави положително усещане този финт, който " Продължаваме промяната " и Българска социалистическа партия са пробвали да приложат на президента Румен Радев. При състояние, че президентът е насрочил среща - трябва най-малко да се прояви почитание към институцията. Вижда се, че страната е на ръба на огромна политическа рецесия. При това състояние незабавно би трябвало да се изяснят позициите на политическите партии, с цел да се разбере дали ще се върви на избори, или нещо ще може да се образува в настоящия парламент ".

Този коментар направи пред БНР политологът доцент Петър Чолаков от Института по социология и философия на Българска академия на науките.

Според него е било разумно от Политическа партия и от Българска социалистическа партия да се чуе, че имат потребност от повече време, с цел да приказват и да се образува нещо свястно:

" Това би могло да бъде една уважителна причина. Другото аз не го разбирам ". 

По думите на доцент Чолаков големият въпрос на идващите дни ще е дали е допустима някаква сделка сред Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ:

" От една страна е добре да се мисли за това, тъй като, в случай че не в този момент, то след предварителните избори през есента не би трябвало безусловно да изключваме, че може да се стигне до това ". 

Прогнозата на политолога е за извънредни парламентарни избори, след които 48-ото Народно заседание ще е " още по-ялово "  от парламентите, които видяхме през миналата година, и доста мъчно би се образувало държавно управление:

" Тогава най-оптимистичният вид ще е да се мисли за някакъв тип хигиеничен кордон против възхода на партии от вида на " Възраждане " и " Български напредък ", които ще разиграят доста мощно популистката карта. И тогава вероятно да се мисли за партньорство на ГЕРБ, Демократична България и Политическа партия. Само че политическият инстинкт на Политическа партия и Демократична България работи добре. Ако те в този момент биха споделили, че биха помислили за работа с ГЕРБ, това значи, че съществено ще настроят против себе си своите гласоподаватели ".

Доц. Петър Чолаков акцентира, че би трябвало доста добре да се намерения дали ще е синергично партньорството сред Политическа партия и Демократична България:

" Да се види дали като работят дружно ще реализиран повече, или - в противен случай. Като контрааргумент незабавно може да се попита защо беше нужно да се прави Политическа партия, в случай че толкоз си наподобяват с ДБ и ще се явяват дружно ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР