Не познаваме човек, който може да устои на тази шоколадова

...
Не познаваме човек, който може да устои на тази шоколадова
Коментари Харесай

Шоколадова кето торта

Не познаваме човек, който може да устои на тази шоколадова кето тортичка

Необходими Продукти

Блат


● бадемово брашно - 1 1/2 ч.ч. тънко
● холандско какао - 2 с.л. (1/4 ч.ч.)
● бакпулвер - 2 и 1/4 ч.л.
● сол - 1/2 ч.л.
● вода - 1/3 ч.ч. или мляко по желание
● яйца - 3 бр. или сурогат на яйца за веган версия
● еритритол - 1/3 ч.ч. гранулиран или ксилитол
● дестилат от ванилия - 1 и 1/2 ч.л.

Шоколадов крем


● какао - 1/2 ч.ч. или по желание 60 г разтопен шоколад
● крема сирене - 225 г
● масло - 1/4 ч.ч.
● еритритол - 1 1/2 или 3 чаши за кето или пудра захар
● дестилат от ванилия - 1 1/2 ч.л. чист
● мляко - 2 или 4 с.л. краве или кокосово, бадемово

Начин на подготвяне

Тази извънредно вкусна и лесна рецепта за шоколадова торта - без никакво брашно, което да попречи на меката текстура и натоварен шоколадов усет - ще промени всичко, което сте мислили, че знаете за класическата шоколадовата торта.

Дори да употребявате същинска захар, отново ви трябват 2/3 ч.ч. общо за цяла двупластова торта, което е необикновено малко спрямо обичайните предписания за шоколадови торти, които постоянно имат най-малко двойно по-голямо количество подсладител.

Чувствайте се свободни да употребявате обичания си ванилов или шоколадов крем за глазура, домакински или закупен в магазина. Или променете усета на тортата с глазура от фъстъчено масло, бита сметана, нарязани ягоди или кокосова глазура. Просто не забравяйте да оставите тортата да се охлади изцяло, преди да намажете глазура от горната страна.

Веган кето торта

Докато рецептите за шоколадови торти без брашно нормално изискват яйца, правенето на веган торта беше изненадващо елементарно. Просто смесих три супени лъжици сурогат на яйца със 150 грама вода (половин чаша плюс 2 с.л. ленено семе), оставих го да престои няколко минути, с цел да се сгъсти, и по-късно го използвах вместо трите яйца в рецептата. За 1 ленено яйце, употребявам 1 с.л. ленено семе, разтворено в 3 с.л. вода.

Ако имате потребност от шест яйца за двуслойна торта, просто използвайте шест супени лъжици от заместителя на яйца, смесени с 1 1/4 чаша вода. Все още не съм се опитвал да направя версия благодарение на ленено яйце, само че не забравяйте да споделите, в случай че експериментирате!

Подготовка на шоколадовия блат

За двуслойна торта просто удвоете рецептата и печете в две 20 см тави. Изброих няколко хрумвания за кето глазура нагоре в обявата.

Загрейте фурната до 180°C. Намажете 16/20 см форма за торта и покрийте с пергамент. Разбъркайте доста добре всички съставки дружно, след което ги разпределете в тавата. Ако е належащо, използвайте втори лист пергамент, с цел да изгладите.

Печете 14 минути върху междинна решетка (някои фурни изискват повече време за печене, тъй че продължете да готвите, до момента в който стегнат). Оставете да се охлади изцяло, преди да извадите блатовете. Можете да извършите два блата или един и да разрежете или да оставите цялостен и да покриете с цялата шоколадова глазура. Който и вид да изберете, ще е вкусно.

Подготовка на лесният крем с крема сирене

Нека крема сиренето и маслото да са на стайна температура. Разбийте всички съставки с електрически миксер или миксер за стойка (или на ръка, няма да е толкоз бухнал, само че отново става). Ако е прекомерно гъст, прибавете по малко мляко по желание.

За да сглобите тортата, поставете единия блат за торта върху паница за сервиране. Добавете малко шоколадов крем от горната страна и разпределете отмерено. Поставете втория блат от горната страна и натиснете малко надолу.

Покрийте цялата торта с останалия шоколадов крем - повърхността не би трябвало да е гладка, направете няколко вълнички с назъбена шпатула, с цел да придадете някаква конструкция.

Поставете в хладилника за най-малко 30 минути преди сервиране. По избор полейте тортата с разтопен на водна баня шоколад, върху стегнатия крем охладете още веднъж и сервирайте тази вълшебна, вкусна и доста лесна торта за вашите посетители!

Насладете се на тази в действителност неповторима шоколадова кето торта!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР