Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм

...
Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм
Коментари Харесай

Сотир Цацаров пред ВСС: Не познавам Мартин Божанов, не съм бил съпричастен към групата около него

" Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм имал съпричастност към групата към него. Като основен прокурор не съм имал информация за този човек и групата към него. Не съм имал никакъв интерес такава незаконна активност да има капак ".

Това сподели пред Прокурорската гилдия на Висшия правосъден съвет някогашният обвинител №1 Сотир Цацаров. Той самичък е изразил предпочитание да бъде изслушан и да изясни пред съвета, че не познава Мартин Божанов-Нотариуса.

Това се случва откакто в поредност от съвещания в последните седмици Висш съдебен съвет организира чувания по отношение на изказванията за напън над магистрати, както и за зависимости на такива от кръговете към ликвидирания през януари Мартин Божанов - Нотариуса и укриващия се от правораздаването Петьо Петров - Еврото.

При последното чуване във Висш съдебен съвет настоящи магистрати обявиха, че на коледния прием на прокуратурата през 2021 година в Банско е участвал и самият Мартин Божанов.

Изненадващо, Цацаров обвърза говоренето по собствен адрес напоследък с делото против австралиеца Джок Полфирийман, който беше освободен условно предварително.

" Не се срамя от това, което съм направил с един наказан палач. Сега бих направил същото – да откажа трансфер до Австралия и да желая обновяване ", сподели още Сотир Цацаров.

" Никога не съм заплашвал съдии. Никога не съм разпореждал да се пускат изявления против арбитър Цариградска ", съобщи още някогашният основен прокурор във връзка показанията на арбитър Владислава Цариградска за компроматна офанзива против нея през таблоидни медии.

В изказването си пред кадровиците от Висш съдебен съвет Сотир Цацаров подчертава на изказвания на някогашния вътрешен министър и сегашен народен представител от " Продължаваме промяната " Бойко Рашков. В свои изявленията някогашният началник на Националното бюро за надзор на СРС неведнъж е заявявал, че Петьо Петров е бил " конфигуриран " като шеф на столичното разследване точно от Сотир Цацаров.

Днес някогашният основен прокурор напомни какви са назначенията на Петров в правосъдната система като изясни, че те са вследствие на групова отговорност. Цацаров цитира решения на Висш съдебен съвет преди години, както и заповеди на някогашния градски прокурор на София Николай Кокинов, и на предшественика му на поста Борис Велчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР