Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм

...
Не познавам Мартин Божанов, не съм го виждал, не съм
Коментари Харесай

Цацаров пред ВСС: Не познавам Мартин Божанов и нямам общо с групата около него

Не познавам Мартин Божанов , не съм го виждал, не съм имал съпричастност към групата към него.

Това съобщи някогашният основен прокурор Сотир Цацаров по време на чуване пред Висш съдебен съвет по отношение на аферата " Нотариуса " . В момента той е
 завеждащ отдел във Върховната касационна прокуратура . Изслушването е по негово искане с претекста да даде малко ревю на обстоятелства по " всички отправени внушения за съпричастност към активността на групата към Мартин Божанов ".



Искането е направено по отношение на изказвания на народни представители и други лица, в съвещанията на Временната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, както и изказвания в медийни изявления, свързани със служебната му активност.

" Като основен прокурор не съм имал информация за този човек и групата към него . Не съм имал никакъв интерес такава незаконна активност да има " капак ", съобщи Цацаров, цитирайки думи на арбитър Владислава Цариградска пред краткотрайната комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов.

В края на март в парламентарната комисия бе изслушан предприемачът Веселин Денков , половинка на някогашната Мис България Ивайла Бакалова . Там Денков публично загатна имената на някогашния началник на КПКОНПИ Сотир Цацаров, някогашния административен началник на двете профилирани съдилища - Георги Ушев, някогашния основен прокурор Иван Гешев, на юрист Атанас Черногорски, и на спецсъдията Андон Миталов, който беше разгласен от Съединени американски щати за подкупен, и глобен по " Магнитски ".



„ По време на пандемията към края на лятото се видях с моя близка, която ме посъветва да си направя среща с Цацаров като ръководител на КПКОНПИ. Изложих му всичко, което ми се е случило и го помолих да прекратят КОНПИ. Каза ми да пусна формален сигнал. Официален сигнал входирах на 25 август, на 28 август ми се обадиха няколко мои другари и ми споделиха че съм разгласен за общодържавно търсене ", сподели още Денков.

Днес Цацаров свърза говоренето против него с делото против наказания за ликвидиране австралиец Джок Полфрийман , който беше пуснат условно предварително. Той напомни, че е отправил искане за обновяване на процеса пред висшия съд с аргумент, че двама от членовете на апелативния съд, които пуснаха предварително мъжа от пандиза, е трябвало да се отведат.

" Не се срамя от това, което съм направил с един наказан палач . Сега бих направил същото – да откажа трансфер до Австралия и да желая обновяване ", сподели Сотир Цацаров. И добави: Никога не съм заплашвал съдии. Никога не съм разпореждал да се пускат изявления против арбитър Цариградска.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР