Не повече от 62 процента вода - толкова най-много може

...
Не повече от 62 процента вода - толкова най-много може
Коментари Харесай

Сиренето да бъде с не повече от 62% вода


Не повече от 62 % вода - толкоз най-вече може да има в сиренето, с цел да се назовава такова. Това оферират от " Асоциацията на млекопреработвателите в България ".

Сиренето е от продуктите, които са наложителни за Ралица и фамилията й. Забелязала е, че качеството понижава през последните години.

„ Има от ден на ден вода. По принцип, когато готвим с него, се вижда много вода, че излиза от него “, сподели Ралица.

Заедно четем дали на етикетите е написано какъв брой вода има в другите марки. Оказва се, че всеобщо в етикетите на сиренето не виждаме какво количество вода съдържа.

От " Асоциацията на млекопреработвателите в България " признават за влошеното качество и оферират, в случай че процентът вода в сиренето надвишава 62%, то да не се води такова. Според тях по този начин биха върнали доверието на потребителите.

„ Всичко с над 60 % не би трябвало да носи наименованието " сирене ", тъй като то заблуждава потребителя, виждат бялата бучка. Не би трябвало да има опция за илюзия “, сподели Димитър Зоров, ръководител на Асоциацията на млекопреработвателите в България.

През последните две седмици от Българската организация по сигурност на храните са създали 35 проби - над 1/3 от тях се оказват с надвишено количество на вода в сиренето.

Всичко по тематиката четете в уеб страницата .
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР