Не повече от 15% от мигрантите в Западна Европа са

...
Не повече от 15% от мигрантите в Западна Европа са
Коментари Харесай

С 50% се е увеличил мигрантският натиск у нас

Не повече от 15% от мигрантите в Западна Европа са минали през маршрута на Балканския полуостров. Всички останали минават през море през Гърция и Италия. Това сподели пред Нова тв шефът на Гранична полиция гл. комисар Антон Златанов. Той добави, че изрично България не е слабото място. 

По думите му върхът за едно денонощие е 1512 души, недопуснати на самата граница. Преобладават сирийците - близо 50%. Останалите са от Афганистан и Ирак.

Година след година затягаме ограниченията на границата. За всяко денонощие не позволяваме близо 1500 мигранти. Няма ограда, която да не може да бъде прескочена, въпросът е какво вършат службите по този въпрос. Тази година мигрантският напън се ускорява и е с 50% повече от предходната година, сподели още той.

По отношение на възбраната на влизането на съветски коли у нас, той съобщи, че за една седмица, откогато работи възбраната, едвам 13 съветски автомобила са стигнали до нашите КПП-та. На базата на тази инструкция не могат да влязат, само че има изключения - съветски дипломатически коли, такива на жители на Европейски Съюз и така нататък, сподели още Златанов. Имат 6 месеца период, в който да изоставен или да се пререгистрират.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР