Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, заяви

...
Не поставям под съмнение състоянието на децата с увреждания“, заяви
Коментари Харесай

Валери Симеонов: От мен не искат извинение, искат само оставка

„ Не слагам под подозрение положението на децата с увреждания “, съобщи в утринния ни блок вицепремиерът Валери Симеонов. Той изясни думите си по адрес на протестиращите майки с натиска, който те са оказвали в продължение на месеци, с цел да се одобри Законът за хората с увреждания. „ Няма да се извиня, тъй като не желаят това от мен, желаят ми оставката “, безапелационен бе Симеонов.

Валери Симеонов изясни, че репликата му, която предизвика майки на деца с увреждания да изискат оставката му, е била обвързвана с прибързването със Закона за хората с увреждания, а фразата „ сякаш заболели деца “ - с това, че в действителност болните по думите му деца са били държани „ от заран до вечер “ на митинги, добави той. „ Не знам с какво майчинско възприятие държат тези деца на открито “, добави той.

Вицепремиерът акцентира, че не отхвърля положението на децата с увреждания и добави, че със положението им се спекулира.
Валери Симеонов, вицепремиер: Не слагам под подозрение положението на децата. Не съм човек с неестествени, ненормални усещания. Удобно е да се изрисува обликът на публичния зложелател - всички виждаме, че са заболели, само че той отхвърля, че са заболели.
Майките на децата с увреждания имат избор да водят естествен разговор посредством представителните организации, а не посредством митинги, акцентира Валери Симеонов. По думите му, на проблемите на хората с увреждания в действителност не е било обръщано внимание дълго време, само че от началото на работата на сегашното държавно управление проблемите им са били поставяни на разискване.
Валери Симеонов, вицепремиер: Много пъти съм се извинявал, в това число и в интервала на тази година и половина, когато съм правил неточности. Не смятам, че изваждането на думата „ сякаш “, акцента, който сега поставяте, тълкуването от заран до вечер на моите думи, изваждането на думата „ сякаш “ от общия подтекст, е редно.
Валери Симеонов акцентира, че от него не се желае опрощение, а единствено оставка. Той добави, че даже да беше предложил опрощение за репликата си, щеше да има подозрения за искреността му.
Валери Симеонов, вицепремиер: С други думи, избирам да бъда до дъно прям, пореден и почтен по отношение на обществото, какъвто съм бил, да споделям нелицеприятните истини, които другите не смеят да назоват, само че да не бъда двуличен, лицемерен. Така че отново ви споделям, в случай че се бях извинил, нямаше да бъде откровено.
Вицепремиерът дефинира фокуса върху себе си като неестествена медийна акция. Той акцентира, че въпреки да е обрисуван като „ звяр “, той неколкократно персонално е помагал на хора с увреждания.
 Валери Симеонов няма да подава оставка Валери Симеонов няма да подава оставка
Драматичен Коалиционен съвет на Обединените патриоти в отсъствието на водача на "Атака ". Красимир Каракачанов се разгласи срещу настояването за оставката на...

На вота на съмнение не е ясно по какъв начин ще гласоподава „ Атака “, само че ще продължим да търсим разговор, съобщи Валери Симеонов. Коалицията ще се разпадне, единствено в случай че не се извърши програмата ѝ, а една възможна оставка няма да докара до такива последствия, счита вицепремиерът.
Валери Симеонов, вицепремиер: За мен най-важното е какво ще свършим. Показателите за тази година и половина са позитивни и това е реалност.
Той добави, че е рано да се допусне опцията партия „ Атака “ да поеме по различен път. „ Няма нищо несъмнено в живота “, съобщи той. Вицепремиерът призна, че не е сигурен дали Волен Сидеров ще участва на съдружен съвет с премиера.
Валери Симеонов, вицепремиер: Не мога да схвана какво очаквате да стане. Всичко е допустимо. Живи хора, разнообразни характери, разнообразни, в случай че щете, политически партии. В някой миг някой взима решение и поема по различен път. Няма да стане за пръв път в българската или международната политика. Това са даденостите.  Патриотите се събраха на съдружен съвет, Волен Сидеров не участва Патриотите се събраха на съдружен съвет, Волен Сидеров не участва
Обединените патриоти вземат решение на съдружен съвет желаната оставка на вицепремиера Валери Симеонов, за която упорстват майките на деца с увреждания. С...

Валери Симеонов акцентира, че протестиращите, които желаят оставката му, са надалеч по-малобройни от неговите гласоподаватели, само че добави, че не желае контрапротест в негова поддръжка, тъй като на „ уличния напън не се дава отговор с махленски напън “. Чрез настояването за оставка се желае срутване на държавното управление, посочи той.
Валери Симеонов, вицепремиер: Зад тези митинги, за жалост, виждам политически претенции. Това е повече от ясно, тъй като икономическите претенции са задоволени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР