Не получаваш ли достатъчно любов от почитателите? Защо реши да

...
Не получаваш ли достатъчно любов от почитателите? Защо реши да
Коментари Харесай

Строги правила се прилагат в кей-поп индустрията

" Не получаваш ли задоволително обич от феновете? Защо реши да предадеш феноветe си? " - пред тези въпроси се изправи певицата Карина (23 г.) от кей-поп групата " Еспа ", откакто южнокорейски медии разкриха, че има другар. Връзката на изпълнителката с локален артист беше доказана от мениджърските организации и на двамата, което провокира остра реакция от страна от множеството от феновете на момичешката група " Еспа ".

Гневните почитатели изпратиха камион с електронен билборд до организацията на Карина, от който задават въпросите и желаят опрощение от певицата. " Моля, извинете се непосредствено. В противоположен случай ще станете очевидци на намаляващи продажби на албуми и празни места на концертите ", се споделя още в посланието на феновете към певицата. Снимка на билборда бе оповестена в южнокорейско издание, оповестява Българска телеграфна агенция.

Вокалистката, чието същинско име е Ю Джи-мин,  е част от " Еспа " от основаването на групата през 2020 година Момичетата дебютираха със сингъла Black Mamba. Миналата година албумът на кей-поп групировката My World реализира огромен триумф, като от него бяха продадени над 2,1 млн. екземпляра единствено в Република Корея, напомня Би Би Си. 

Карина безропотно извърши желанието на аудитория си - разкая се, собственоръчно написа писмо и го разгласява в профила си в Инстаграм, с което сервира извинения и даде обещание " да излекува раните ", които е нанесла на почитателите си.

Певицата има 12,7 млн. почитатели в тази обществена мрежа. Някои от тях обаче демонстрираха схващане към желанието на младата жена да има живот и отвън " Еспа ", като показаха поддръжката си с изявления. Но по-голяма част от почитателите се почувстваха афектирани, че би трябвало да разделят любовта на певицата с нейния другар. 

Нямат ли право звездите на кей-попа на персонален живот, на сантиментални връзки? Оказва се, че не е елементарно, когато става въпрос за реализатори от Република Корея и в известна степен от Япония, означават международни медии, измежду които Си Ен Ен и Би Би Си.

Феновете издигат в фетиш музикалните си любимци, а звукозаписните компании целеустремено им построяват облик на налични, необвързани персони. Стратегия, която към този момент потвърди, че е печеливша…

С подписването на контракт с мениджърските компании изпълнителите одобряват строги правила, с които се преценяват и изцяло се отдават на професионалното развиване и налагане на творчеството им - първо на локално, а по-късно и на международно равнище. Не е инцидентна възбраната за любовни връзки - лейбълите се тормозят, че ползата на феновете може да намалее, в случай че не те, а някой различен ангажира вниманието на даден реализатор, оповестява Си Ен Ен.

" Те желаят да продават идоли, които наподобяват, най-малко мислено, сантиментално налични. Да се сътвори заблуда, че почитателите могат да си показват, че имат опция да поддържат някаква форма на обществена връзка със своя любим ", изяснява пред Би Би Си социологът Патрик Уилямс от Технологичния университет Нанянг в Сингапур.

Кей-поп промишлеността разчита на многочислените отдадени на музикалните си любимци почитатели, които чакат цялото внимание на изпълнителите. Почитателите вземат участие интензивно в популяризирането на артистите, като даже финансират със лични средства рекламни акции на турнета или нови продукции на идолите си, описват специалисти пред Си Ен Ен. Преди към десетина години в южнокорейските мениджърски организации, работещи в областта на кей-попа, всеобщо забраняваха на изгряващи звезди да поддържат любовна връзка или даже да имат персонални мобилни телефони, с цел да се избегнат кавги и разочарования на феновете. 

Компанията JYP Entertainment, която стои зад известни групи като " Туайс " и " Стрей кидс ", се придържа към строга политика, която не разрешава на артистите да излизат на срещи през първите три години след дебюта си, както е посочено от създателя ѝ Пак Джин-ян, писа в. " Индипендънт ". 

" JYP в действителност има възбрана за запознанства... Казвам на моите актьори, че три години след дебюта си не би трябвало да се срещат с другари, а просто да съсредоточат живота си върху образованието. С други думи, след три години одобрените актьори нямат възбрана за запознанства ", изясни Парк през април 2022 година в профила си в обществената мрежа " Екс " (тогава известна като " Туитър " ).

Карина от " Еспа " напълно не е първата певица, дръзнала да наруши разпоредбите. Миналата година в сходен скандал се замеси и Джису от групата " Блекпинк ". Тя намерено показа любовния си живот и провокира стихия в звукозаписната промишленост. Певицата разгласи, че има връзка с артист, което принуди мениджърските организации и на двамата да помолят за поддръжка и схващане. 

Момичешката група " Блекпинк " е измежду най-популярните в света, като е била измежду водещите реализатори на фестивали като Коачела. Певиците има сред 73 милиона и 93 милиона почитатели в профилите си в Инстаграм. 

Миналата година Крал Чарлз Трети връчи на певиците от " Блекпинк " най-високите английски оценки като самопризнание за уговорката им в битката против световното стопляне.

Вероятно най-популярната кей-поп тайфа в света към този момент си остава Би Ти Ес, като седмината си взеха креативна отмора, с цел да могат да отслужат наложителната военна работа в родината си. Очаква се да се съберат още веднъж на сцената през 2025 година Групата дебютира на сцената през 2013 година, само че нито един от изпълнителите обществено не е показал любовни връзки.

Според кореспондента за Азия на изданието " Билборд " Роб Шварц смели решения като това на Джису от групата " Блекпинк " е знак, че с появяването на от ден на ден кей-поп групи на интернационалната сцена, разпоредбите се трансформират: " Можем даже да кажем, че тази промишленост става по-зряла ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР