Не подценявайте шофирането, това е най-опасното нещо, което вършим през

...
Не подценявайте шофирането, това е най-опасното нещо, което вършим през
Коментари Харесай

Експерт по пътна безопасност: Шофирането е най-опасното нещо, което вършим

Не подценявайте шофирането, това е най-опасното нещо, което вършим през живота си. Това разяснява специалистът по пътна сигурност Димитър Илиев в утринния блок " Денят стартира ".

Според него несъмнено на мястото на случая на Автомагистрала " Струма " има миг, който провокира съмнение в водачите и разконцентриране, само че това не значи безусловно, че положението на пътя е причина за нещастието.

" Аз съм от потомство, което е мечтало за такива пътища, за които сега приказват - неприятни наклони, слаби мантинели и нт. Какво му е на този високоскоростен път? Всички сега се обедиха към позицията, че пътят е отговорен, само че по този начин ли е в действителност ", повдигна въпросът Димитър Илиев.

Експертът сложи акцент върху персоналната отговорност и държанието зад кормилото. В основата на защитното шофиране е това всеки да пази себе си и да се преценява с съответните условия, добави Илиев.

" Говорят за 4 рейса, за какво ги няма другите три. Спрели са да почиват. Дали пък някаква чисто физиологична човешка потребност не е станала причина този рейс да се забави и по-късно да бърза да настигне другите ", уточни Илиев.

Разглеждайки другите евентуални хипотези за случилото се, случаят може да е бил провокиран даже от обикновен проблем:

" Представете си вали дъжд, излиза той, спуска се, стъклото е размазано, чистачките може да не са му били качествени, може подобен обикновен проблем да има ", добави специалистът.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР