Не подценявам значението на историята и миналото, ние трябва да

...
Не подценявам значението на историята и миналото, ние трябва да
Коментари Харесай

Буяр Османи: Да се приключва по-бързо с този въпрос, който трови отношенията между България и РСМ

Не недооценявам смисъла на историята и предишното, ние би трябвало да водим по тези въпроси диалози. Но би трябвало да се фокусираме върху сегашното. Ние всеки ден сътворяваме история. Първите послания, които идват от партиите, които може да сформират коалиция, ни вдъхват оптимизъм.

Това сподели македонският министър на външните работи Буяр Османи пред Нова телевизия. На въпрос за бъдещето на двустранните ни връзки той разясни следното: " Ако ме питате за разликите, които имаме и за европейската вероятност, ние в никакъв случай до момента не сме прекъсвали връзката си с Република България. Независимо от обстоятелството, че това бе по-трудно поради обстоятелството, че в границите на една година имаше три пъти избори. Не бе образувано държавно управление и имаше служебно държавно управление, само че ние със служебното държавно управление на България бяхме в непрекъсната връзка. "
Османи: Включването на българите в Конституцията на районен съд Македония за нас не е проблем
Искането за включване на българската общественост в Конституцията не опонира на ползите на районен съд Македония, тъй като страната в никакъв случай не е...

" В последния интервал имахме три директни срещи сред специалистите. Разменихме ноти, документи, позиции, отзиви и по този начин ще продължим и отсега нататък. Надявам се по-бързо да бъде образуван постоянен кабинет и институции, с цел да може да приключим този спор, който държи като пленник освен нашата европейска вероятност, само че и целия район, пленник е и другарството сред нашите две страни. Република България е една от страните, които движат напред процеса на евроинтеграцията на целия район. Да не забравяме, че през 2018 година тъкмо в София Република България беше хазаин на Срещата на върха на Европейски Съюз за Западните Балкани и ръководеше тази европейска вероятност на целия район. Мисля, че е в интерес както на България, по този начин и в наш интерес, а и на целия Европейски съюз, да приключим по-бързо с този въпрос, който излишно трови двустранните ни връзки ", сподели още Османи.

" Първите послания, които идват от партиите, които може да сформират коалиция, ни вдъхват оптимизъм. Но в връзките сред РСМ и България фокусът не би трябвало да го оставяме единствено върху предишното, а и върху сегашното и бъдещето. Цяло е, когато има всичко. (...) Ние сме съществени и градивни. Вярваме в другарството на нашите две страни. Вярваме в общото бъдеще на Европа. Ние сме съдружници в НАТО и би трябвало единствено един по-рационален метод и от двете страни, както и схващане на другия ", сподели още македонският министър на външните работи.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР