Не подкрепяме президента за всичко. Подкрепяме го там, където имаме

...
Не подкрепяме президента за всичко. Подкрепяме го там, където имаме
Коментари Харесай

Депутат от БСП: България не трябва да се меси в чужди вътрешни работи

„ Не поддържаме президента за всичко. Подкрепяме го там, където имаме сходства на позициите ”. Това разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Тодор Байчев в предаването „ Денят онлайн ” по Канал 3 по отношение на поддръжката от страна на левицата към президента Румен Радев и в последния случай на разнобой сред него и държавното управление по отношение на позицията за Венецуела.

„ България би трябвало да заобикаля да се меси в непознатите вътрешни работи. Както ние не бяхме желали, други да се месят в нашите работи – дали Венецуела или някой различен ”, сподели Байчев.

Той разгласи, че от Българска социалистическа партия на драго сърце биха изслушали министъра на външните работи поради позицията на страната ни, само че за момента няма решение от страна на парламентарната група на левицата Екатерина Захариева да бъде привикана в Народното събрание.

Тодор Байчев разяснява и концепцията на Вътрешна македонска революционна организация, и концепцията, показана от вицепремиера Красимир Каракачанов за интеграция на несоциализираните роми.

„ Всяка една такава мярка би трябвало да бъде ориентирана към цялото българско общество, а освен към ромите. Има задоволително хора и от други етноси, които раждат деца, само че не се грижат за тях. Ние също сме предложили промени – само че те са ориентирани към всички ”, сподели още депутатът, като изясни, че измежду предложенията им са да бъдат намалявани или спирани обществените помощи на тези фамилии, чиито деца не вървят на учебно заведение.

„ Не съм се срещнал с точния текст, само че тези проблеми не са от през вчерашния ден. Г-н Каракачанов, като боен министър, реагира след един случай с командос. На мен ми се коства, че той се пробва да яхне един случай и проблем, който може да прерасне в етнически ”, добави Байчев.

Относно настояването на Българска социалистическа партия за промяна на състава на Централната изборна комисия тъкмо преди избори той разяснява:

„ Ние желаеме да се съблюдава закона.От изказванията по студията оставам с впечателение, че спазването на закона очевидно пречи на демокрацията. Изборният кодекс категорично гласи, че членовете на ЦИК се избират за период от 5 години. Тези са определени през 2014 година ”

Относно разкритията на Елена Йончева за министъра на културата Боил Банов Тодор Байчев счита, че е редно прокуратурата да се задейства.

„ Дали средствата са европейски или от българския бюджет, не мисля, че е от голяма важност. Не мисля, че виновността е по-малка или по-голяма, в случай че се злоупотребява с европейски средства. Очаквам прокуратурата да се задейства. Най-малкото да каже дали записът е манипулиран или не. И в случай че не е – какво вършим. Интересно е какво ще предприеме и ОЛАФ ”, сподели още депутатът.

„ Ако има корупция, би трябвало да има санкции ”, безапелационен бе той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР