Не подкрепям генералните директори сами да предлагат управителните съвети, защото

...
Не подкрепям генералните директори сами да предлагат управителните съвети, защото
Коментари Харесай

Георги Лозанов: Структурата на управление на БНТ и БНР е от социализма

Не поддържам генералните шефове сами да оферират управителните препоръки, тъй като част от функционалностите на управителния съвет е и да бъде контролен орган във връзка с ръководството на генералния шеф. Това изясни Георги Лозанов, медиен специалист и някогашен ръководител на Съвета за електронни медии, пред БНР.

Структурата на ръководството сега дава опция на генералния шеф да бъде едноличен стопанин на медията – това би трябвало да се разбие, в случай че ще се разрушава, акцентира той.

„ Генералният шеф би трябвало да отстъпи пълномощия и власт в неговите ръце, да даде доста по-голяма автономия на обособените стратегии. Генералният шеф е в последна сметка административен шеф, който не би трябвало да стои в такава основна позиция, наследена от социализма – тази пирамидална конструкция на публичните медии повтаря времето на БНР и Българска национална телевизия от 30-40 години обратно “, счита Георги Лозанов.

Действително е безусловно неуместно хора, които са свързани с предходния общоприет шеф на БНР, да не престават да стоят на управнически позиции, добави Георги Лозанов и дефинира това като „ пагубна обстановка ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР