Не по-рано от другата седмица ще бъде възстановен в пълен

...
Не по-рано от другата седмица ще бъде възстановен в пълен
Коментари Харесай

Търговският регистър ще бъде възстановен напълно не по-рано от идната седмица

Не по-рано от другата седмица ще бъде възобновен в цялостен размер Търговският указател, разгласи на конференция Зорница Даскалова, изпълнителен шеф на Агенцията по вписванията. Търговският указател спря работа на 8 август, четвъртък, поради механически проблеми.

Даскалова сервира извинения на всички жители и изясни, че системата се възвръща поетапно под контрола на ГДБОП, ДАНС и прокуратурата.

По думите й не е допустимо да са изчезнали данни от Търговския указател или при въстановяването на активността му да бъдат манипулирани. Анализът на аргументите за случилото занапред следва, добави тя. Все още не е ясно какви са аргументите за дефектирането на четири диска, довело до прекъсването на работа на регистъра.

Даскалова сподели още, че решението дали да си подаде оставка е политическо, само че сега не се разисква.

Поддържащата регистъра компания към момента не е изпратила отчет за случилото се, макар че е бил изтънчен неотложно. Търговският указател се е поддържал в интервала 2012 - 2017 година от компания " Лирекс ", а от този момент до момента от компания " Индекс ".
Досега поддържащите компании не са посочвали, че има проблем с регистъра, сподели още Даскалова.

„ Мащабът на това, което се е случило, е голям. Причините занапред следва да се открият. Важно е хората да се успокоят. Благодарим за разбирането. Работи се непрекъснато, има хора, които с дни не са спали, с цел да продължат процесите по възобновяване ", изясни Даскалова. По думите ѝ процесите по следствието на случая от прокуратурата, ДАНС и Министерство на вътрешните работи ще стартират след възобновяване на активността на Търговския указател.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР