Не по-малко от 150 терористи от ИД са евакуирани от

...
Не по-малко от 150 терористи от ИД са евакуирани от
Коментари Харесай

Ситуацията в Сирия: Проамериканските SDF спасили 150 терористи от ИД, в Дамаск и Алепо - артилерийски обстрели от „умерената опозиция”

Не по-малко от 150 терористи от ИД са евакуирани от региона на Абу-Кемал в следени територии от проамериканските SDF (Сирийски демократични сили), заяви newinform.com. Медията оповестява също, че ислямисти от радикалната съпротива не престават да обстрелват сирийската столица Дамаск. За денонощие са убити 8 жители, ранени са 30.

Според Telegram(@SRNN2011), държавните сили в отговор обстрелват покрайнини и зони, в които са дислоцирани въоръжени групировки – Дума, Хараста и Мадира. Поддръжката от въздуха е оказвана от сирийската авиация.

В Алепо не стихват залповете от оръдията на опозиционните групировки, които не престават да обстрелват предградията на града, най-силно е нападнат регионът Захра.

В западната част на провинция Алепо ССА води война с кюрдски отряди. Кюрдите на собствен ред обстрелват укрепени региони на ССА в покрайнините на Дарат Изза.

Войната в Сирия очевидно скоро няма да приключи, Асад се закрепи на власт и в действителност е време съветската войска да се изтегля, пишат съветски медии.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР