Не по-малко от 1 милиард лева трябва да задели държавата

...
Не по-малко от 1 милиард лева трябва да задели държавата
Коментари Харесай

Станислав Младенов: Нужна е Национална програма за ликвидност за микро и малките предприятия

Не по-малко от 1 милиард лв. би трябвало да задели страната за избавяне на българския бизнес, безапелационен е претендентът за депутат от " Българска социалистическа партия за България "

Нужна е Национална стратегия за ликвидност за микро и дребните предприятия, която да е на стойност не по-малко от 1 милиард лв.. Това съобщи Станислав Младенов, претендент за депутат от " Българска социалистическа партия за България ". Той посети малко дружество за произвеждане на матраци и домакински текстил, което се намира на територията на 25-ти МИР, и беседва със притежателя му и чиновниците.

" Това е класическо малко дружество в нискотехнологичния бранш, в което работят 25 души, изясни той. - Машините в него в този момент би трябвало да бъдат осъвременени. А страната сега би трябвало да се грижи доста за този тип предприятия. Необходима е идея за тяхното оцеляване, подкрепяне и насърчаване. Като цяло страната би трябвало да има визия за развиването на леката индустрия ".

Според Станислав Младенов, идващото държавно управление би трябвало да подходи мъдро и с приключването на здравната рецесия, провокирана от Covid-19, да постави край и на 30-годишния преход като преструктурира стопанската система.

" България може и би трябвало да бъде индустриална страна. Затова е толкоз значимо сходни дребни предприятия от нискотехнологичния и индустриалния бранш да бъдат насърчени и подкрепени, разяснява Младенов. - По този метод ще бъдат понижени и отрицателните резултати от тежката рецесия в туризма, който пострада най-вече от пандемията от Covid-19 ".

Кандидатът за депутат от " Българска социалистическа партия за България " счита, че държавният проект за възобновяване на стопанската система след пандемията би трябвало да е двукомпонентен. " В началото на лятото би трябвало да бъде пусната процедура за ликвидност за българските микро и дребни предприятия, като фокусът би трябвало да е върху леката индустрия, споделя Станислав Младенов. - Така страната ще резервира тези бизнеси, които са оживели след пандемията и не са банкрутирали. Заедно с това би трябвало да бъде направена процедура за софтуерна рационализация и обновяване. Защото страната претърпя и доста огромни загуби в човешки запас по време на пандемията. Тези загуби може и би трябвало да бъдат обезщетени посредством автоматизация на индустриалните процеси, софтуерни модернизации и цифровизация. По този метод ще бъде нараснала продуктивността на труда, а това ще докара до нарастване на възнагражденията на заетите в дребните и междинни предприятия. И най-сетне ще преодолеем този отрицателен феномен " работещ безпаричен " в България. Причината за него е фактът, че българските дребни и междинни предприятия мъчно съумяват, поради ниската продуктивност на труда, да покачват регулярно заплатите на работещите в тях ".

Станислав Младенов счита, че е извънредно време да бъде призната Национална стратегия за ликвидност, която да е със средства от държавния бюджет на стойност не по-малка от 1 милиард лв.. " До момента всички процедури на Министерство на стопанската система са за към 750 милиона лв.. Този бюджет би трябвало да бъде подсилен, безапелационен е претендентът за депутат от " Българска социалистическа партия за България ". - Само един образец ще дам. Вчера Гърция разгласи основаването на народен проект за справяне с пандемията и за реинвестиции в стопанската система си на стойност 14 милиарда евро. Българската страна е заделила по-малко от милиард евро. Гърция има 3 пъти по-висок Брутният вътрешен продукт от България и стратегия за ликвидност и справяне с рецесията, която е 14 пъти по-голяма от нашата. Това е доста слаба оценка за досегашното българско държавно управление, което явно не се оправи с ръководството на рецесията, президвикана от Covid-19. За благополучие, българските жители имат опция да трансформират статуквото още тази седмица - на 4-ти април. Като гласоподават рационално и отговорно с №4 и преференция 104 в интегралната бюлетина ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР