Не планираме собствениците на стари автомобили да плащат по-високи данъци.

...
Не планираме собствениците на стари автомобили да плащат по-високи данъци.
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: Няма да качваме данъците на старите автомобили в града

Не планираме притежателите на остарели коли да заплащат по-високи налози. Дори обмисляме вид, при който водачите с по-нови, само че по-екологични коли, да имат понижение в налозите.
Това съобщи кметът на община Благоевград доктор Атанас Камбитов по време на днешната си конференция.
По време на събитието стана ясно също, че в града ще бъдат построени зелени пояси против мръсния въздух. Предстои да бъде определен реализатор, който ще направи повсеместен план за озеленяването на града, като в общинския бюджет са заложени задоволително средства за задачата Благоевград да бъде по-красив и с по-чист въздух.
Към компаниите, които обезпечават градския превоз, ще има и ново условие . Те ще би трябвало да дават отговор най-малко на екологичен документ Евро 5 за идващите 10 години.
„ Въпреки, че Благоевград не попада в листата с градовете с най-мръсен въздух, които са получили финансова поддръжка по Оперативна програма „ Околна среда “, ние сме длъжни да създадем оптималното в тази тенденция “, уточни доктор Камбитов.
От конференцията стана ясно още, че е планувано построяването на надземен паркинг в региона на пазара – единственото свободно място за тази активност.
„ Един от разновидностите е слагането на мобилни гаражи на два етажа, каквито има в Германия “, разяснява тематиката кметът.
По време на срещата стана ясно, че продължава работата по построяването на Регионалната система за ръководство на отпадъците, като общината е подала планово предложение и се чака подписването на контракт за безплатна финансова помощ.
„ Ще имаме едно от най-модерните депа за битови боклуци “, съобщи доктор Камбитов.
На 26 ноември се чака да завърши ремонтът на центъра, който ще посрещне коледната елха на 5 декември. За първи път дървото няма да бъде живо, а изкуствено.
Социалните жилища в града пък ще бъдат приключени в края на декември, а по-късно стартира тяхното обзавеждане. Модерните здания, ситуирани в кв. „ Освобождение “, ще разполагат със 172 жилището и първите поданици ще се настанят в тях през март 2019 година
„ Ще завишим критериите към фамилиите, които ще населяват общинските жилища. Не може хора, които унищожават имущество, които не изпращат децата си на учебно заведение, да получат сходни обществени услуги “, акцентира доктор Камбитов.
В кв. „ Освобождение “, с изключение на обществени жилища, се прави изследване и се планува да бъдат построени нови линии от градския превоз, вид маршрутки. Общинската администрация обмисля и въвеждането на линия, която ще свързва кварталите „ Еленово “ и „ Струмско “.
През пролетта на 2019 година се чака да стартира градежът на подлеза в „ Грамадаю‘, а ул. “Марица “ ще бъде подготвена към 6 дни след планувания период.
Във връзка с видеонаблюдението в града, доктор Атанас Камбитов съобщи, че общината ще подписа контракт с компанията реализатор до края на декември, а в края на идната година се чака целият град да бъде наобиколен с камери.
„ Проектът ще бъде на стойност 2 млн. лв., които ще бъдат платени напълно от бюджета на общината. Системата ще бъде от най-ново потомство, каквато няма в цялата страна и ще разполага с оптимален брой функционалности. Първо ще бъдат оборудвани детски градини, ясли, паркове и места, които се посещават от доста хора. Видеонаблюдението ще бъде оставено на контрола на полицията, а самите камери ще бъдат съобразени с най-високите европейски условия, като високата им резолюция ще разрешава даже да се видят номерата на колите “, уточни кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР