Не планираме да правим реформа в пенсионната система. По-скоро ще

...
Не планираме да правим реформа в пенсионната система. По-скоро ще
Коментари Харесай

Търси се как да се вдигнат пенсиите от 1 юли

Не планираме да вършим промяна в пенсионната система. По-скоро ще търсим способи за преизчисляване на пенсиите от 1 юли тази година, когато ще има и актуализация на бюджета. Това сподели за Actualno.com министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков.

Неговото предпочитание е да се понижи разликите сред пенсиите, които са отпуснати по-назад във времето и тези, които са отпуснати в този момент, тъй като са „ неприемливо огромни “.
Пенчо Милков и Георги Гьоков разискаха поддръжката за хората с увреждания
Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков организира среща с кмета на община Русе Пенчо Милков. По време на диалога бяха о...
Прочети повече
„ Второто, което ще целим, е след отпадане на ковид-добавката да няма по-ниски пенсии от самостоятелната “, съобщи още министърът.

По думите му няма проблем с преизчисляването на пенсиите за 2017, 2018 и 2019 години. „ Това е методиката на калкулации на Националния застрахователен институт (НОИ). Ако има проблем при използването на методиката за тези години, то тя е в това, че тогава актуализацията се е правила не по член 100 от Кодекса за общественото обезпечаване, както би трябвало да е, а са правени посредством преизчисляване на коефициента на тежест на една осигурителна година “, изясни Гьоков.

Социалният министър още веднъж съобщи, че никои не е взел по-ниска пенсия през януари по отношение на декември.



Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР