Не пийте вода от чешмите, има опасност от зарази и

...
Не пийте вода от чешмите, има опасност от зарази и
Коментари Харесай

Стоев към потопените: Не пийте вода от чешмите

Не пийте вода от чешмите, има заплаха от болести и епидемии.

За това прикани регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев на брифинг в едно от потопените карлоски села – Каравелово, през днешния ден следобяд.

Той увери, че проби ще се взимат допустимо най-често.

На брифинга участваха още земеделският министър Явор Гечев, представители на Регионалната здравна ревизия, на Агенцията за сигурност на храните, основният инженер на „ Напоителни системи “ Пловдив, бригаден военачалник Деян Дешков, регионалният шеф ан Министерство на вътрешните работи.

При наводненията пострадаха три общини в област Пловдив – Карлово, Калояново и Марица.

От ВиК Пловдив пък се зарекоха, че до края на деня водата в Карлово ще става за пиянство, само че не и по селата.

Частичното бедствено състояние остава след падналите проливни дъждове в размер на 200 л/кв.м.

Възстановен е мостът сред селата Богдан и Московец, възобновен е и дребният мост на Каравелово, по който към този момент могат да минават пешеходци и коли, добави той.

Най-важното беше да спасим хората и тук имаме цялостен триумф, защото нямаме нито един умрял и потърпевш, което рядко се случва при такова широкомащабно злополучие. Това се случи с помощта на дейната поддръжка на армията, избавителните екипи на пожарна сигурност. Благодаря и на Софийска община, която изпрати три доста добре оборудвани и готови екипа, които избавиха най-малко половината хора в Пловдивска област. Активно се включиха и военните от 61-а Стрямска бригада и доброволци, добави Стоев.

Той съобщи, че вторият стадий е обвързван с обгрижване на избавените хора. Третият стадий е обвързван с действия по почистване поправки, обезопасяване и обеззаразяване

Неслучайно споделям обеззаразяване, защото в резултат на дъждовете и насъбраните наноси има огромна заплаха да плъзнат болести и епидемии. Затова тук са ръководителите на регионалните дирекции на БАБХ и РЗИ, които подхващат ограничения, сподели още Ангел Стоев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР