Не пийте толкова много кафе, то е лошо за вас.

...
Не пийте толкова много кафе, то е лошо за вас.
Коментари Харесай

4 мита за кафето, на които не бива да вярвате

„ Не пийте толкоз доста кафе, то е неприятно за вас. Вместо това пийте чай. “ Всички фенове на кафето несъмнено са чували тази имитация от прекомерно грижовните родственици или другари, които самите са пристрастени към чая. Въпреки че множеството нелюбители на кафето имат особена визия за него, няма да е неправилно да се каже, че множеството неща, които се приказват не са нищо друго с изключение на легенди.

Ето 4 мита за кофеина, на които в никакъв случай не трябва да вярвате.

Мит 1: Кофеинът провокира пристрастяване
Нещата, които сигурно не знаете за кафето
Кафето се заражда като напитка в Етиопия към 9 век, когато локалните следят забавно събитие. Козите, които пасат избират рас...
Прочети повече
Факт: Това е една от най-любимите изречения на всички фенове на чая. Въпреки това, няма изследвания, които да потвърждават, че лимитираният банкет на кофеин може да ви направи пристрастени към него. Като се има поради това, защото кофеинът в действителност подтиква нервната ви система и усъвършенства концентрацията, може да почувствате лека взаимозависимост от него, в случай че го приемате постоянно. Ако чаша кафе е всичко, което имате за един ден, не е нужно да се тревожите за взаимозависимост.

Мит 2: Кофеинът предизвиква рак

Факт: Няма безусловно никакви научни доказателства за това. Всъщност доста специалисти споделят, че кофеинът може да помогне за попречване на някои типове рак.

Мит 3: Кофеинът е единствено неприятен
Учени изясниха изгодата от кафето за организма
Учени от университетите в Саутхемптън и Единбург са разкрили изгодите от кафето за организма. Според тях използването на обичаната ободрител...
Прочети повече
Факт: Напротив, кофеинът има няколко изгоди за здравето. Помага за възстановяване на концентрацията, дава подтик на сила, може да помогне за облекчение на някои типове главоболие и може да помогне за по-добър фокус.

Мит 4: Кофеинът е огромно НЕ за дами, които се пробват да забременеят

Факт: Докато лекарите допускат, че бременните дами би трябвало да пият кофеин в лимитирани количества, няма доказателства, които да допускат, че дамите, които се пробват да забременеят, би трябвало да го заобикалят. Фертилитетът и кофеинът, както допускат няколко специалисти, нямат директна връзка. Консумирането на кофеин в лимитирани количества преди или по време на бременност е безвредно без потвърдени опасности, в случай че не страдате от някои затруднения.

Така че, в случай че сте фен на кафето, това може да ви накара да въздъхнете с облекчение. Другият път, когато от време на време се пробва да ви попречи да пиете ежедневната си чаша кафе, накарайте ги да прочетат малко повече за това.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР