Не пътят, а пистата за нови избори е открита. Сега

...
Не пътят, а пистата за нови избори е открита. Сега
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Важни за държавата въпроси ще бъдат решавани от следващото Народно събрание

Не пътят, а пистата за нови избори е открита. Сега можем да повторим, че пистата стана още по-широка. Вървим изрично към нови избори. Това сподели социологът Боряна Димитрова в предаването „ Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

Според нея всички значими за страната въпроси ще бъдат решавани от идващото Народно заседание, в това число тези за КПКОНПИ и КЕВР. „ Няма легитимност този парламент да извърви тези процедури до дъно ", счита социологът.

По думите й зад фасадата на диалогичните диалози за образуване на кабинет са се водели други - за избори. „ Проблемът е единствено дали ще бъдат по-рано или по-късно. Това беше подсказано от едно друго събитие, преди изказването вечерта на Слави Трифонов - от думите на Корнелия Нинова, че мандатът ще бъде арестуван до 16 август. Това бяха неща, които подсказаха, че има проблем ", означи тя.

Големите проблеми съгласно нея са персоналните и до момента в който те не бъдат решени, не може да има развиване на договарянията. „ Виждаме персоналните проблеми като основни. Беше доста необичайно всичко това да бъде заметено под килима за една седмица. През тази седмица, вместо да се построява единодушие, се прикриваше различие, което в един миг стана ясно ", разяснява Димитрова.

Тя сложи и проблема с КПКОНПИ и противоречивата фигура на Бойко Рашков като един от невралгичните проблеми. „ Един добър следовател, какъвто ни споделят, че е Бойко Рашков, един човек с опит, който ще разплита комплицирани неща, не може да разплете полицейски чадъри в районни ръководства. Това е меко казано необичайно и подухва на напълно други аргументи ", разяснява Димитрова.

Според нея напъните да бъде натрапен Бойко Рашков като ръководител на КПКОНПИ демонстрира съществено желание Антикорупционната комисия да бъде употребена съгласно желанията и напътствията на ръководещите. „ Цялата структура вървеше към този модел и за мен това е доста противоречиво ", уточни социологът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР