Не пътувайте. Ако нямате постоянно пребиваване в една държава -

...
Не пътувайте. Ако нямате постоянно пребиваване в една държава -
Коментари Харесай

Захариева призова: Не пътувайте! Под 14-дневна карантина ще сте

Не пътувайте. Ако нямате непрекъснато престояване в една страна - то няма да бъдете позволени в страната. Информацията е на уеб страницата ни и непрекъснато се актуализира. Това съобщи в ефира на Нова телевизия външният министър Екатерина Захариева  Екатерина Захариева Екатерина Захариева е заместител министър-председател по правосъдната промяна и министър на.

Навсякъде в Европа има планувана 14-дневна карантина за влизащите в дадена страна. Карантината в България важи за всеки, който влиза на българска територия, без значение какъв е. А в България се позволяват единствено чужденци с непрекъснато престояване.

На въпрос по какъв начин ще бъде и ще бъдат ли пускани туристи единствено с декларация, че не са заболели от COVID-19, отговорът беше, че имало непрекъсната съгласуваност със прилежащи страни като Гърция и Румъния. Но паневропейската концепция за туризма, за транспортния бранш и за връзките, е да се следи ситуацията във всяка държава-членка на Европейски Съюз и да не се позволява дискриминация.

Захариева продължава напъните за отпадане на визите за Съединени американски щати

Не мога да ви посоча дата, в която ще отпадне напълно карантината. Според мен, до края на месец май карантината ще остане, без значение кой от кое място идва в България. С наблюдаване на ситуацията ще се отпускат ограниченията, съобщи тя. По думите ѝ, интернационален туризъм ще има сред страни със сходна картина на заболеваемост. Тя чака, че от 15 юни най-рано ще може да се приказва за придвижване без карантина към прилежащи страни и такива със сходна заболеваемост. Водещо остава запазването на живота и здравето на хората, акцентира Захариева, само че и добави, че не може придвижването в Европейски Съюз да остава лимитирано до безконечност. 90% е ясно, че далечни пътувания, отвън Европа, са невъзможни това лято, сподели още външният ни министър.

На въпрос дали днешния ден се включва в изключителната ситуацията, то тя съобщи, че от 00 часа тази нощ няма ивънредно състояние в България.

Шо се отнася до връзките ни със Севена Македония, тя съобщи, че правото да се самоопределяш е право, само че не би трябвало да се построява една антибългарско въодушевление. По думите ѝ има редица стъпки, които те би трябвало да извървят, с цел да бъдат признати в Европейски Съюз.

Захариева: В разгара на рецесията с COVID-19 Европейски Съюз сподели сполучлива политика към Западните Балкани

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР