Не оценихме, че могат да се допуснат спекулации, с които

...
Не оценихме, че могат да се допуснат спекулации, с които
Коментари Харесай

Бъчварова: Не оценихме, че могат да се допуснат толкова спекулации за Истанбулската конвенция

„ Не оценихме, че могат да се позволен спекулации, с които по-късно да се борим. " Това съобщи във връзка публичния спор за Истанбулската спогодба началникът на кабинета на премиера Румяна Бъчварова в изявление за Нова телевизия.

Според Бъчварова е належащо време, с цел да се изясни какво предлага конвенцията.

Както през вчерашния ден съобщи самият Бойко Борисов в изявление за bTV, ГЕРБ счита да замрази гласуването на конвенцията и да стартира дебата изначало.

Отстъпването от подписването на Истанбулската спогодба е за да се стигне до „ процедури, които да доведат до единодушие и общо схващане по същността ” на въпросния документ, разясни през днешния ден Бъчварова.

„ В процедурата на разбирането изгубихме смисъла на извънредно значима тематика за цялото ни общество ”, съобщи тя.

Тя акцентира, че 47 страни – „ европейски, модерни и развити ” са утвърдили конвенцията и България има всички учредения да се причисли към тях. Според нея българското общество е било подведено от „ неверна интерпретация на някои детайли ” от текста на конвенцията.

„ Мисля, че има позитивен резултат и той е, че алената лампа за домашното принуждение свети в съзнанието на доста хора ”, сподели още Бъчварова.

„ Няма цялостни гаранции и аз не одобрявам този мотив ”, сподели тя за тези, които настояват, че не се знае какъв е резултатът от конвенцията в други страни.

За връзките в обединението, изключително на фона на разногласията към конвенцията, Бъчварова съобщи, че има „ разговор ” и се „ почита мнението на останалите ”. Тя добави, че държавното управление незабавно се е разграничило от изявленията на Валери Симеонов за зелената евродепутатка Ска Келер.

Запитана дали ни дискредитират изявления като това на вицепремиера Симеонов или пък отхвърли от утвърждението на Истанбулската спогодба, тя сподели, че в Европа има огромна „ доброжелателност ” към нас, само че „ при всички случаи това се взима под внимание, само че не е спънка или изискване за предумишлено отношение ”. Тя акцентира, че във всяка европейска страна има комплицирани политически конфигурации.

По тематиката за Пирин Бъчварова сподели, че счита позицията на премиера Борисов за протеститеза „ доста почтена и открита ”.

„ Сегашното държавно управление в лицето на министъра, вицепремиера и изключително премиера, се пробва да откри най-правилното решение ”, сподели тя.

„ Става въпрос за една група в обществото, която няма парламентарно посланичество и митингите за опция да изрази своята позиция ”, добави тя.

Относно разногласието с Българска социалистическа партия за Луков марш, тя акцентира, че формалната позиция на ГЕРБ е, че мероприятието не би трябвало да се организира поради възгледите, които се показват посредством него.

„ Много се притеснявам, че се връщаме към една тематика, която изглеждаше затворена за нашето общество – оценката на събитията към 1944 година и Народния съд ”, съобщи тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР