Не отричаме, че живеем в дигиталната епоха на маркетинга. Опитвайки

...
Не отричаме, че живеем в дигиталната епоха на маркетинга. Опитвайки
Коментари Харесай

Печатът все още си го бива

Не отхвърляме, че живеем в цифровата ера на маркетинга. Опитвайки се да доближат до допустимо най-голяма публика, маркетинг експертите употребяват безчет принадлежности, а капацитетът да се покажат в редица платформи и да завоюват от това е по-голям от всеки път. Това обаче напълно не значи, че би трябвало да залагат само на тях. Удивлението от опциите, които предлага цифровият маркетинг, докара до неверното умозаключение, че печатът е „ мъртъв “.

Едно от неправилните схващания за печатната реклама е, че не е устойчива. Всички желаят да спасят дърветата, само че в действителност доста от фирмите, които се занимават с издателска и печатарска активност, се стремят да рециклират и компостират хартия, тъй че да я употребяват още веднъж.

Ако въпреки всичко приемете, че принт маркетингът не е стар, по какъв начин да се възползвате от него?

1) Можете да пренастроите таргета си към характерни сегменти от популацията, въз основата на възрастта, географските признаци, ползите и така нататък Проучване демонстрира, че всяка една от тези групи дава отговор на разнообразни печатни решения – билборди, брошури, флаери и така нататък

2) Много хора се доверяват на печатното наличие, изключително в случай че им внушава носталгия. Това усилва ангажираността им и води до по-голяма преданост към марката. Лъскавите списания, обичайните вестници и продуктовите каталози изникват в груповата ни памет, подтиквайки ни да ги свързваме с надеждност и доверие.

3) Друго скъпо преимущество на печатните маркетингови материали е обезпечаването на видимост на марката. Обикновено те устояват повече, в сравнение с онлайн наличието и имейлите. Те са осезаеми – могат да бъдат видени, усетени и помирисани. Някой, който чете информация онлайн, може да я не помни, незабавно щом напусне уебстраницата. В това отношение печатът е доста по-устойчив.

Печатният и цифровият маркетинг могат да работят ужасно дружно. От вас зависи да намерите оптималната композиция.

Маркетолозите се тормозят от това, че резултатите в печата не са изцяло измерими. Доколкото е допустимо, би трябвало да получите противоположна връзка от клиентите и да мерите въздействието си. Анализирането на данните и адаптирането им към тактиката ще ви даде конкурентно преимущество пред останалите във вашия отрасъл.

По материал на Medium.com

Редактор: Габриела Беличовска

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР