Не отне много време да се бие рекордът на Samsung,

...
Не отне много време да се бие рекордът на Samsung,
Коментари Харесай

Най-голямото SSD в света вече е 100 ТВ



Не лиши доста време да се бие върхът на Samsung, които преди месец пуснаха 30ТВ SSD. Nimbus Data показа ExaDrive DC100, който побира 100ТВ 3D флаш памет в общоприетия 3,5-инчов SATA форм-фактор. Това са към 20 млн. песни (ако се допусна, че всяка е 5МВ) в устройство, което е задоволително малко, с цел да се побере в домашния ви компютър. За страдание обаче няма да може да си купите сходна карта памет скоро.

Както можете да предположите, DC100 е предопределен за сървъри, при които потенциалът има приоритет пред всичко останало, в това число работата. Център за данни може да побира 100 петабайта информация в един единствен рак, вместо да се нуждае от огромно сървърно помещение. Новият артикул може да откри приложение и при облачните услуги, изкуствения разсъдък и другите технологии, които се нуждаят от голямо количество данни.

Прочетете още: Samsung показа най-голямото SSD в света - 30TB!

Накрая неизбежно се стига до цената, която евентуално ще бъде колкото тази при останалите предопределени за бизнеса SSD съгласно предлаганите терабайти. Тя ще доближи десетки хиляди долари, което може да се окаже спънка даже за тези компании, които могат да си я разрешат. Макар че драйвът несъмнено ще е благонадежден, това са доста пари и доста данни, в случай че се стигне до тяхното изгубване при проблем. Първите доставки на DC100 ще стартират през лятото. Този артикул, въпреки и към този момент недосегаем за елементарния консуматор, ни разрешава да надникнем в бъдещето на SSD картите.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР