Не отговарят на истината , че с пари по Плана

...
Не отговарят на истината , че с пари по Плана
Коментари Харесай

Социалният министър обвини БСП в лъжа, нямало е схеми с европари

Не дават отговор на истината, че с пари по Плана за възобновяване - близо 200 милиона лв., предопределени за отваряне на обществени домове, са били купувани частни парцели на повишени цени, вместо да се употребяват държавни и общински пространства в градовете, които обгръща програмата. Това съобщи на брифинг вицепремиерът и обществен министър Лазар Лазаров в отговор на отправените по-рано обвинявания от страна на социалистите.

Проектът и методиката за избор на пространства са били утвърдени още през предходната година, когато министър е бил Георги Гьоков от Българска социалистическа партия, който точно насочи обвиняванията към служебния министър, акцентира Лазаров.

" Целият екип на министерството поздравяваме Българска социалистическа партия за нейната политика на безкомпромисност и нулева приемливост към деянията на корупция. Това напълно подхожда на политиката, която следва служебното правителството и Министерството на труда и обществената политика. Бихме желали да напомним, че сигналът, който се твърди, че е импортиран в прокуратурата, в един план, който е основан и утвърден от предходното постоянно държавно управление по времето, когато министър е господин Георги Гьоков. Тогава е очакван, утвърден е от Министерски съвет, от Европейската комисия, която е одобрила освен философията на плана, а и метода, по който той ще бъде осъществен. Ако господин Гьоков е бил срещу реализирането на плана, той е имал всички принадлежности да реагира преди утвърждението от Министерски съвет. От дългата парламентарна активност, която господин Гьоков има, сигурно има контакти с доста представители на локалната власт, като е могъл да изиска представляването на общински пространства. Проектът демонстрира, че той не е употребявал тази опция ", уточни вицепремиерът.
 Нинова подкани Гешев да огледа далаверите с оградата на границата
Нинова подкани Гешев да огледа далаверите с оградата на границата

От Българска социалистическа партия упорстват и за " драконовски " закон против трафикантите на мигранти

Освен това - осъществяването на плана е изискване, с цел да получим втория транш по Плана за възстановяване и резистентност, като срокът за реализирането му бил до края на 2022 година. Когато Лазаров станал длъжностен министър през август обаче, заварил, че нищо не било правено от предшественика му.

МТСП се е обърнало към кметове в търсене на общински пространства, само че не получило подпомагане. В резултат са били потърсени организации за недвижими имоти, получени са 35 предложения, от които 22 не са отговаряли на изискванията. 13-те останали били оценени, като съгласно закона за държавната благосъстоятелност им била направена оценка от самостоятелен оценител. Тази оценка била показана на притежателите, част от които се отказали, тъй като желали повече.

А по какъв начин си изяснява офанзивата от Българска социалистическа партия Лазаров? Със наранени ползи на некласирали се участници в процедурата и предизборно говорене.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР