Не отговаря на истината твърдението, че договорът за доставка на

...
Не отговаря на истината твърдението, че договорът за доставка на
Коментари Харесай

Транспортният министър: Договорът за медицинските хеликоптери не включва обучение на пилоти и медицински екипи

Не дава отговор на истината изказванието, че договорът за доставка на медицински хеликоптери включва образование на водачи и медицински екипи. Това сподели министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов " във връзка думите от през днешния ден на служебния министър Христо Алексиев, че договорът включва образование на водачи и на медицински екипи в действителни условия. Гвоздейков добави, че цялата документи по публичната поръчка е обществена и елементарно налична, и всеки човек може да ревизира достоверността на тези изказвания.

„ Това е поръчка за услуга, която включва доставката на 2 медицински хеликоптера с екипажите, които да ги пилотират и техническия състав, който да ги поддържа. С това се изчерпват всички действия на изпълнителя ", изясни Георги Гвоздейков. Той акцентира, че според изискванията на извършената процедура е ангажимент на страната да обезпечи медицинския състав и да го приготви, да обезпечи оперативните бази и хангарите, където да домуват двата хеликоптера.

Транспортният министър разяснява и ценовата оферта на определения реализатор. „ Офертата е за 18 млн. лв. и на никое място в нея не излиза наяве какъв брой е заплащането за летателен час. От документите излиза наяве, че има два разновидността за заплащане по контракта - с предплатено заплащане и без, като това е по избор на изпълнителя ", разяснява транспортният министър. И добави, че според изискванията страната би трябвало да заплаща по 1 млн. лв. на компанията всеки месец, без значение дали са изпълнявани полети или не.

От думите му стана ясно, че не е изчистен и въпросът с оперативните бази, където би трябвало да домуват летателните средства. „ Едната база е записано, че ще бъде Летище София, което е гражданско летище, а другата е в Долна Митрополия, където няма лицензирана летателна площадка ", заяви министър Гвоздейков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР