Не от страх, че ще го предадат, а от обида

...
Не от страх, че ще го предадат, а от обида
Коментари Харесай

Дичо и Рагевски за пръв път очи в очи, ще закове ли чистачът доживотната присъда за убийствата на Бахлова и Юмер?

Не от боязън, че ще го предадат, а от засегнатост ги е умъртвил – това е най-точният психически портрет на жестокия екзекутор

31 май 2023  година от 10 часа – денят и часът, в които свирепият незаконен тандем Станимир Рагевски – Деян Дичев за пръв път ще се изправи очи в очи. И сигурно в този ден някой фен на престъпни романи, в случай че участва в залата, би събрал почтени за Холивуд сюжети по време на разпита на Дичо като очевидец по едно от най-тежките каузи в последното десетилетие, обсъждано в Бургаския областен съд – за две убийства, осъществени с особена свирепост – на бизнес дамата Теодора Бахлова и на Юмер Мехмед.

Най-близкият до Станимир Рагевски – Деян Дичев, с който ги свързва дълга дружба от 1995 година, когато двамата са били в пандиза, към този момент бе наказан за присъединяване си в укриването на тленните остатъци на Бахлова и Мехмед, а през днешния ден стана ясно, че ще бъде измежду постоянно призованите очевидци по процеса против посочения за екзекутор на жертвите. И няма късмет да не се яви, тъй като ще бъде конвоиран в правосъдната зала непосредствено от килията. 26-те очевидци ще бъдат разпитани в три поредни дни в края на май месец, а представителят на държавното обвиняване Десислава Трифонова посочи, че призоваването им е съобразено с фактологията по делото.



Така Деян Дичев е оставен финален като индивида, който може да закове последния гвоздей в ковчега на досегашния си незаконен сподвижник, или да помогне със своите способи и неговата присъда да бъде понижена.

Какво ще каже Дичо и за какво юрист Ваня Радиева подхваща този извънредно опасен ход, ще разберем в залата. Чрез показанията на Дичо – Станимир Рагевски може да си построи защитна теза, само че и рискува да се трансформира в камикадзе и да форсира фактическото оповестяване на доживотната присъда, която го грози, в случай че индивидът, с който са били толкоз близки в годините, разкрие детайлности за други негови тежки закононарушения. По наша информация, прокуратурата и полицията имат диря за това, само че нямат доказателства.

А чистачът на Рагевски Дичо с държанието си към този момент потвърди, че е сключил договорка с прокуратурата, той, несъмнено отхвърля това,  но дребната му присъда от 4 години и 6 месеца е показателна. Дичев се призна за отговорен по три закононарушения – за персонално укривателство, за владеене на оръжие и на опиати. По време на процеса против Дичо имаше очевидни несъгласия в показанията при първия разпит и по време на съвещанието. Тогава Дичев изясни, че Станимир Рагевски – обвинен за двете жестоки убийства, в началото му съобщил, че едната от жертвите – брокерката Теодора Бахлова се е простреляла сама, а по-късно, че той я е умъртвил. При случая със строителния служащ Юмер Мехмед – не е знаел, какво има в бидоните, които е трябвало да придвижи с микробус до блатото в кв. Долно Езерово. Тогава чистачът на Станимир Рагевски твърдеше, че бил извикан единствено да разчисти отпадъци.

Противоречие имаше и по отношение на торбата, която му е предадена от Рагевски, с цел да скрие, тъй че да не бъде открита. Дичев първо твърди,, че знаел, а по-късно получава амнезия и разгласи в зала, че нямал визия, че тази торба съдържа револвер и наркотични субстанции.
 Адвокат Радиева и Теодора Бахлова, малко преди да стартира строителната и банкова рецесия през 2009 г.
Днес съдът дефинира юрист Ганчо Иванов за авариен бранител на Станимир Рагевски, с цел да предотврати хипотетични опити на юриста му Ваня Радиева да продължи да отсрочва значимия развой, както към този момент няколко пъти се случваше. Днес юрист Радиева, която е била измежду околните приятелки на жертвата Теодора Бахлова, а в сегашния миг води отбраната на посочения за неин ликвидатор, отново направи опит да оправдае бъдещо свое неявяване от две съвещания с две цивилен делца, по които поверениците й бързали да приключат. Датите, които тя уточни, бяха 30 и 31 май. Съдия Гагашев обаче незабавно я парира с довода, че процесът за две тежки убийства и гражданските искове са несъпоставими сами по себе си.  

„ Не искам да дам пояснения “ , бе единственото изречение, което се чу ясно от устата на обвиняемия в правосъдната зала, откакто арбитър Ангел Гагашев изчете четирите обвинявания, повдигнати против Станимир Рагевски.

Първото е за това, че съзнателно умъртвил 46-годишната Теодора Бахлова, употребявайки револвер " Макаров “ със премахнат заводски номер. Престъплението е осъществено на 29.10.2020 година в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.115 от Наказателен кодекс.

Рагевски е упрекнат и за това, че незаконно е умъртвил 28-годишния Юмер Мехмед от Бургас. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 година в гр. Бургас с револвер „ Макаров “, който е бил със премахнат заводски номер. Убийството е осъществено преднамерено от лице, направило друго ликвидиране, за което не е постановена присъда. Престъпното действие е квалифицирано по чл.116., ал.1, т.9 и т.12, предл. второ, вр. с чл.115 от Наказателен кодекс. Станимир Рагевски е упрекнат и за това, че без да има позволение, е държал горепосочения револвер, както и муниции за него. Престъплението е осъществено в интервала 29.10.2020 година – 04.08.2021 година в гр. Бургас, като на втората дата самичък е предал оръжието и боеприпасите (патроните) за него на друго лице – Деян Дичев. Престъплението е квалифицирано по чл.339, ал.1 от Наказателен кодекс. Рагевски е упрекнат и за това, че незаконно е държал високорискови наркотични субстанции – марихуана и примес от кокаин и пирацетам, които популяризирал, предавайки ги на Деан Дичев. Общата стойност на наркотичните субстанции възлиза на 452 лв. по цени на съдопроизводството. Престъплението е осъществено на 04.08.2021 г в гр. Бургас. То е квалифицирано по чл.354а, ал.1, предл. пето от Наказателен кодекс.

По държанието на Станимир Рагевски и съгласно нашата събрана информация от хора, които познават добре предприемача, проверяващите са стигнали до извода за какво той убива съдружничката си Теодора Бахлова и Юмер Мехмед.

Рагевски твърдял, че тя го е изнудвала, желала му средства непрестанно и това почнало да му тежи. През последните часове, преди да вземе решението да я ликвидира, двамата са били още веднъж в дома й и тя за следващ път му желае пари. Рагевски е считал, че този тормоз няма да свърши до края на живота му. Със сигурност е възнамерявал дейностите си деликатно, тъй като към този момент е съумял да овладее нейните парцели и да ги трансферира на свое име, до момента в който тя е в чужбина и боледува тежко от ковид.

Жестоката екзекуция е сполетяла Юмер Мехмед по същата причина. По време на разпитите Рагевски споделил, че младият мъж, който е приел под крилото си на 16 години и на който постоянно е помагал, непрестанно го „ крънкал за пари “ и претенциите му, също като на Бахлова, са се увеличавали с всеки минал ден. 7

Не от боязън, че ще го предадат, а от засегнатост ги е умъртвил – това е най-точният психически портрет на жестокия екзекутор.

Не е имало от какво да се опасява, само че техните искания в един миг достигнали пика на неговия яд. Станимир Рагевски и Теодора Бахлова са били доста повече от бизнес сътрудници, а Юмер бил отгледан и подпомаган от него още от годините си на подрастващ. Именно повода, че Рагевски бил непосредствен и с двамата толкоз, в един миг го кара да се усеща непрестанно употребен за пари.

От деня, в който Рагевски бе задържан, той не е променял външността си – с брада и очевидно измършавял поради неврологично заболяване, от което страда.

И досега той не приказва с никого в пандиза, а хората там са безапелационни, че не са виждали по-мълчалив задържан от посочения за най-свирепия екзекутор в последните години в Бургас.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР