Не от месии се нуждаем днес, а от водачи, не

...
Не от месии се нуждаем днес, а от водачи, не
Коментари Харесай

Караянчева: Днес се нуждаем от водачи и предани родолюбци

Не от месии се нуждаем през днешния ден, а от водачи, не от чуждопоклонници и хулители, а от предани родолюбци. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева в словото си на тържествената заря инспекция по случай 143-тата годишнина от Априлското въстание в Панагюрище.

И свободата, и робството, са вътре в нас, носим ги като белег от нож, с цел да ни спомнят какви сме били, чии потомци сме и какво е потребно да завещаем на идните генерации, добави тя.

Караянчева разказа атмосферата към експлоадирането на Априлското въстание с думите: Като масло на огън кипва всенародното вдъхновение и орачи, еснафи, даскали, попове, лихвари изоставят нивите, дюкяните, чифлиците, учебните заведения, църквите ". По думите й обаче " през днешния ден този нечуван революционен напредък наподобява еднакъв на самоубийство, безплодна всеотдайност ".

Тя прикани да помним заръката на Апостола " Да костваме положително на близък си и да се борим за чисто и свято бъдеще ".

Темата за родолюбието засегна в Клисура и президентът Румен Радев, който в словото си на тържеството там съобщи, че " Родолюбието не е грях, а избор на достойните ".

.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР