Не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било.Това

...
Не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било.Това
Коментари Харесай

Посланикът на САЩ Кенет Мертен: Не осъществяваме контрол върху избора на когото и да било

Не реализираме надзор върху избора на който и да било.

Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия посланикът на Съединени американски щати у нас Кенет Мертен. Според него методът на новото държавно управление във връзка с Украйна е по-решителен.

" Това, което ние като посланици вършим, е да се застъпваме за политиките, които Съединени американски щати поддържат. В Европа поддържаме нашите съдружници, трансатлантическата ориентировка на нашите другари и съдружници. Но не участваме в избора на ръководещи. Не реализираме надзор върху избора на който и да било. Не се занимаваме с такива неща. Твърдо имаме вяра, че това е избор – в съответния случай – на българския народ. Затова се организират избори, по тази причина хората гласоподават. Отговорност на българите е да избират кои да са техните водачи и кои да са в ръководството. Ние сме подготвени да работим с тези, които българите изберат ", акцентира Мертен.

" Ще поддържаме колкото е допустимо напъните на България за по-силна интеграция в европейските структури. Готови сме да работим взаимно за рационализация на въоръжените сили. И приветстваме поддръжката на България за Украйна ", добави посланикът на Съединени американски щати у нас.

Мертен разяснява ръководителя на " Възраждане " Костадин Костадинов и думите му за американското въздействие в България:

" Лидерът на „ Възраждане “ явно е човек, който обича страната си и е доста ревнив. Но би трябвало да кажа, че те схващат и изясняват нашето или моето въздействие изцяло неправилно. Не се занимаваме с такива неща, за които ни упрекват. Ние пазиме позиции. Така е във всяка страна. Това вършат дипломатите: застъпват се за позициите на своето държавно управление. Понякога съумяваме да убедим държавните управления в страните домакини да поддържат нашата позиция - било за резолюция на Организация на обединените нации, било за друга политика - а от време на време – не. Нормално е. Това прави българското посолство в Съединени американски щати. Това вършим ние тук. Това вършат дипломатите по целия свят. Но не се занимаваме с нещата, за които ни упрекват. "
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР