Не осъждайте!“ – това е най-великото изказване. А това е

...
Не осъждайте!“ – това е най-великото изказване. А това е
Коментари Харесай

Ошо: Колкото повече осъждате, толкова повече ще боледувате

 motivator-38496

„ Не осъждайте! “ – това е най-великото изявление. А това е едно от най-невъзможните неща за мозъка. Умът незабавно съди,  той прави преценки без никакво съображение. Но всяко настрана умозаключение е погрешно, тъй като като цяло е толкоз надълбоко взаимосвързан, че без да знаете цялото, не можете да знаете и част от него. Светът е неразделен, той е повсеместен и по тази причина всички съждения са подправени, тъй като те са частни.

Исус предизвести: „ Не съдете “ – тъй като това ще ви затвори за света. Ще загубите вашата сензитивност, неприкритост, а с тях и всяка опция за напредък. Когато съдите,  вие спирате, свивате се, не разцъфтявате, не можете да станете едно с цялото. Вие гледате обособени подиуми и вършиме заключения от дреболии. Вие гледате през стеснен процеп и си съставяте свои отзиви, които даже на вас не са ви нужни.

Съденето е положение на мозъка. Много е мъчно да не съдите, не сте наясно с нещо, само че мозъкът към този момент е произнесъл присъда. Но в случай че пробвате, ще можете да спрете осъждането. Човек, който доста съди, стопира растежа си. Ако е зародило умозаключение, не сте в положение да видите новото.

Осъждането слага новото по подозрение. Сякаш ставате кьорав. Вие не желаете да продължавате напред тъй като се страхувате да не нарушите своя комфорт и сигурност. Вие съдите, тъй като се плашите от живото, новото, непознатото. С благодарение на съждения ние свеждаме незнайното до известните ни клишета.

Осъждане – това е боязън от ново. Всеки миг от съществуването ни е нов. Или го изживяваме и му се радваме, или го пропущаме. Казват ви „ Да идем да посрещнем изгрева “, само че вие надменно отговаряте: „ Аз го знам, към този момент съм го виждал. “ Но Слънцето постоянно е ново, ден като днешния в никакъв случай не е имало преди.

Всичко е безусловно ново, изцяло автентично. Само вашият разум е предходният, остарял, употребен, второстепенен и ви е скучно. Но на децата в никакъв случай не им е скучно. Те живеят в открития, в непрекъснати удивления.

Те към момента не са се научили да съдят.


Защо не би трябвало да се прости на всеки?

 

“Прости и  ще ти олекне ”, споделя приятелката. “Обърни и другата буза ” – знаете кой го споделя. “Какво толкоз се надуваш? ” -пита сътрудникът, който преди един час е излял  гнева си…

Цялата публикация

Престъпният сексапил на приспособения умопобъркан

 

Когато срещнете обществено приспособен умопобъркан, в никакъв случай няма да си помислите за него нищо неприятно. Той е Майстор да прави нужното усещане, той се харесва и кара дамите да се влюбват…

Цялата публикация

Ошо: Вие сте Юда, и вие сте Исус. Приемете Това

 

Опитайте в течение на 24 часа да приемате всичко, каквото и да се случи. Някой ви е обидил – приемете това, без да реагирате, и наблюдавайте какво се случва. Изведнъж…

Цялата статия
Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР