Не очакваме президентът Румен Радев да бави процедурата с връчването

...
Не очакваме президентът Румен Радев да бави процедурата с връчването
Коментари Харесай

Политолози: Президентът няма да бави процедурата и скоро сглобката пак ще управлява

Не чакаме президентът Румен Радев да бави процедурата с връчването на мандата на първата политическа мощ за сформиране на новото държавно управление. Това обявиха в ефира на предаването PrimeTime политолозите проф. Александър Маринов и доктор Георги Проданов по отношение на ротацията в Министерски съвет.  

" Никоя от опозиционните партии си направи поръчката да ръководи, Българска социалистическа партия този път сподели, че не желае мандат, не знам какво би трябвало да значи от позиция на техния водач. За мен това демонстрира, че не толкоз държавното управление има опция, само че политики няма ", счита Проданов.

" В момента, в който се стигне до същинските разграничителни червени линии, контролът на правосъдната власт, примерно, ще има конфликт. Дебнат се, нямат си доверие, никой няма да даде в ръцете на другия мощно оръжие ", уточни от своя страна проф. Маринов. 

Според Проданов не може да се " чака коалиция или доближаване на това ръководство ". А съгласно Маринов " Движение за права и свободи в тази настройка ще продължи да въздейства при взимането на решения ". 

" Движение за права и свободи е в ролята на змията изкусителка ", добави Проданов.

" Президентът няма да бави процедурата, нито ще има огромни разтърсвания в идващия кабинет, Денков и Габриел са безусловно спокойни, в случай че съдим по това ще имаме продължение на ръководството ", заключи Проданов.

Целия диалог във видеото. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР