Не очаквам нова голяма Студена война, а по-скоро ще се

...
Не очаквам нова голяма Студена война, а по-скоро ще се
Коментари Харесай

Джамбазки не очаква нова Студена война

Не чакам нова огромна Студена война, а по-скоро ще се развива тази неустановеност и споровете в Близкия изток. Това разяснява евродепутатът и член на Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки в ефира на Нова телевизия на въпрос изправен ли е светът на прага на нова война.

Според Джамбазки светът се е трансформирал радикално и няма нищо общо със международния ред, открит с границите от 1915 година

Журналистът Петър Волгин от своя страна съобщи, че е склонен с думите на евродепутата. Той добави, че международният ред и сигурност са се трансформирали тотално не от 1915 година, а 90-те години на предишния век.

" Виждаме възраждането на Русия, Китай и редица други страни, които не са съгласни да бъдат водени от един хегемон в лицето на Съединени американски щати ", сподели още той.

На въпрос жертва ли е Русия на отровения някогашен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му в Солсбъри, Волгин разяснява, че самата страна няма интерес да се случи това, тъй като по този метод се унищожават държавните връзки сред страните.

Волгин добави, че не е хубаво България да влиза толкоз твърдо и без да мисли в такива обстановки.

Джамбазки също взе отношение по тематиката и разяснява, че задачата на този скандал, е да се активизира британското общество.

Припомняме, Сергей Скрипал и щерка му бяха открити в безсъзнание в центъра на града на 4 март. Версията, по която се работи от страна на английските управляващи е " нахлуване за ликвидиране ". Бившият полковник от съветското разузнаване Сергей Скрипал през 2006 година беше наказан за шпионаж в интерес на Англия, а през 2010 година опрощение, след което му беше разрешено да напусне Русия в подмяна на 10 съветски сътрудници, разобличени в Съединени американски щати.

Нападението над Скрипал провокира изкусен скандал межу Русия и Англия. Британският министър председател Тереза Мей съобщи, че вижда Русия отговорна за отравянето, а външният министър на Англия Борис Джонсън заподозря самия съветски президент Владимир Путин като гарант на нападението.

" Този скандал се разрасна с изключение на с идната колосалната победа на Владимир Путин на президентските избори в Русия, само че и с неговото изявление на първи март ", добави от своя страна Волгин.

На въпрос ние в България би трябвало ли да се опасяваме от имперски призраци и двамата установяваха, че това, което би трябвало да направи Русия, е да печели другари, а не да провежда антируска акция против себе си.

" Президентът Румен Радев е индивидът, който прави всичко допустимо българо-руските връзки да бъдат допустимо най-хубави, а не обтегнати ", съобщи Волгин и добави, че в случай че Русия желае България да й бъде другар, то би трябвало да се държи по-културно и по-внимателно. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР