Не очаквам да има спекулации при избора на нов главен

...
Не очаквам да има спекулации при избора на нов главен
Коментари Харесай

Йотова не очаква спекулации при избора на нов главен прокурор

" Не чакам да има спекулации при избора на нов основен прокурор. Нямам опасения, че процедурата няма да бъде транспарантна “, разгласи вицепрезидентът на България Илияна Йотова във Велико Търново.

Тя добави, че ще има опция всички диспути и полемики да бъдат следени от необятната общност. " Мисля че към този момент си направихме своите заключения и сме наясно с това, че колкото по-прозрачен е този развой, толкоз по-добре ще бъде и за самата професионална колегия ", добави Йотова.
Висш съдебен съвет почва с процедурата за избор на нов основен прокурор

" Разбира се, президентът е този, който би трябвало да бъде информиран за другите трендове при избора на основен прокурор, само че аз съм последовател на първо място на разделянето на управляващите, по този начин както повелява българската конституция. Нека в един спокоен разговор да бъде определен най-подготвеният човек. От изгода за нас е изборът да бъде успешен и сполучлив ", сподели още вицепрезидентът.

Илияна Йотова разяснява и настояването за анулация на машинното гласоподаване. " Законът ми е дал правото да гласоподавам и машинно. Нито един мотив на тези, които желаят сега неговата анулация, не е безапелационен за мен - нито грешките, нито финансовата страна на въпроса. И като жител не желая да ми бъде отнето това право ", уточни Йотова.

По думите й дали ще има президентско несъгласие по този въпрос е решение на президента и неговия юридически екип.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР