Не очаквах реакция в стил предизборна кампания“. Това е позиция

...
Не очаквах реакция в стил предизборна кампания“. Това е позиция
Коментари Харесай

Десислава Танева: Не се притеснявам, че ще ми искат оставката

Не чаках реакция в жанр „ предизборна акция “. Това е позиция персонално против мен, без значение за хората. Веригите си резервират това, което и сега вършат. Ние сме приели единствено да имат място за районни производители, премахнахме и %. Това сподели министърът на земеделието Десислава Танева в студиото на Българска национална телевизия във връзка позицията на огромни търговски вериги, в която те остро я подлагат на критика.

„ Не се тормозя, че ще ми желаят оставката. Всеки е в правото си да желае каквото си желае, да приказва каквото желае. Моето изпитание до последния ден, в който ще работя на тази позиция, ще е ориентирано към това по какъв начин да понижа вредите от пандемията. Не чакам повишаване на цените, както и не се планува възбрана за експорт, защото това не се постанова “, сподели още Танева.

Според нея, отговорностите, които се вменяват за работа с българско сурово мляко, е мярка в поддръжка на българските дребни производители на сурово мляко. „ Производителите на сурово мляко поддържаха тази мярка. Аз лобирам за 26 000 дребни производители на сурово мляко, сезонни плодове и зеленчуци и на всичко, което нашата земя ражда “, добави тя. По думите ѝ няма да се стигне до проявление на цените. „ Трябва да има по-добър избор за потребителя включителни и локалния подобен “, сподели още Танева.

По думите ѝ предлаганият от нея модел действа в развитите европейски страни, това е съществена идея на веригите.

„ Холандия унищожава лалетата си. Ако не подобрим логистиката и опциите за достъп, ни чакат същите репортажи. В Гърция е въведено седмично докладване за това какъв брой продукция са изкупили веригите от локални производители. Важно е да не похабим аграрни труд и да оцелеем в рецесията “, сподели още министърът.

Контрол би трябвало да има за всички, на всяка точка на предложение, на мнение е земеделският министър.

„ Винаги сме желали пазарите да работят, само че единствено при спазването на противоепидемичните ограничения. В събота на няколко пазара в няколко града бяха показани фрагменти, които демонстрираха тотално неспазване на противоепидемичните ограничения. Такъв риск в настоящето време не може да се поеме. Всичко е в нашите ръце. Ако всеки шеф на пазар вземе противоепидемични ограничения, не виждам проблем пазарът да работи “, уточни министър Десислава Танева. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР