Не обявяваме война на електрическите тротинетки - те са бърз

...
Не обявяваме война на електрическите тротинетки - те са бърз
Коментари Харесай

Забраняват е-тротинетките в паркове и по тротоари в София

Не разгласяваме война на електрическите тротинетки - те са бърз и екологичен превоз. Не желаеме да създадем компликация, само че желаеме да осигурим безвредна градска среда. Това съобщи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, представен от bTV.

Той уточни, че има няколко насоки. Основният акцент е ограничението на неправилното паркиране в паркове, пешеходни пространства и площади. По думи на Георгиев най-притеснителни са произшествия, при които се удрят пешеходци.

Той даде образец с решението на Париж, признато след референдум -

Столичният общински съвет предлага оптималната скорост от 25 км/час.

Георгиев означи, че тротинетките чартърен в столицата са 2000. По данни на КАТ в София за две години има глобени от Министерство на вътрешните работи.
 Асоциация желае наказания за джигитите с е-тротинетки
Асоциация желае наказания за джигитите с е-тротинетки

Поводът са медийни изявления, в която се вижда по какъв начин водачи се движат със скорост в пъти над допустимата

Той уточни, че се не разрешава придвижването на тротинетките в паркове, градини, площади, тротоари и пешеходни зони . Това обгръща пространството пред НДК. Тротинетките могат да се бутат през посочените места.

" Задължаваме компаниите, които отдават тротинетки чартърен, да лимитират софтуерно скоростта на тротинетките, като в паркове и градинки то ще е до 5 км/час. Личните тротинетки също ще се бутат. Глобата е 50 лв. ", изясни ръководителят на СОС.
 КАТ стяга контрола върху е-тротинетките
КАТ стяга контрола върху е-тротинетките

В рамките на акцията " Ваканция! Да пазим децата на пътя "

Относно паркирането до метростанции, детски площадки, паркове, градини, входове - в тези пространства то е изцяло неразрешено.

" В паркове и градини ще има зони на входните алеи, в които да се оставят тротинетките. Ако се остави тротинетка на неразрешено място, таксуването ще продължи ", уточни Георгиев и посочи, че не може да се окаже надзор върху паркирането върху тротоарите. Въпреки това жители ще могат да подават сигнали за погрешно паркирани тротинетки.

Новите правила първо би трябвало да бъдат гласувани от Столичния общински съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР