Не обичам да се лъже, че ДПС има проблем с

...
Не обичам да се лъже, че ДПС има проблем с
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Не обичам да се лъже!

Не обичам да се лъже, че Движение за права и свободи има проблем с машинното гласоподаване. 

Това съобщи зам.-председателят на 48-ото Народно събрание Йордан Цонев, заместник-председател на Движението за права и свободи пред NOVA NEWS. Така той отговори на журналиста Асен Григоров, който тиражира в ефир следващите лъжи за Движението.

Движение за права и свободи няма проблем с машинното гласуване – доказателствата: първо, Движение за права и свободи от 2016 година упорства за цялостно машинно гласоподаване. Ние бяхме първите основатели, ние сме го създали, ние сме го желали. Второ, първата община, която гласоподава 100 % машинно в България тогава, когато имаше смесено гласоподаване, беше община Сърница. Трето, през всичките избори, в които има единствено машини Движение за права и свободи покачва своя резултат – от 26 на 29 депутати, на 34 и в този момент на 36, безапелационен бе Цонев.

„ В Изборния кодекс предлагаме 100% подмяна на тези машини, с които се гласоподава в този момент за Мадуро във Венецуела, с машините, с които се упражнява вотът в САЩ – скенери. Всички партии отхвърлиха нашите предложния. Там, където може да бъде манипулиран един програмен продукт, би трябвало да бъде изключен, в тези машини няма доверие. 100% машини желаеме да имаме, само че не тези от Венецуела, а от Съединени американски щати “, изясни Цонев позицията на Движение за права и свободи. И припоръча на коментаторите, когато вървят по телевизионните студия, първо да се срещнат с обстоятелствата.

Движение за права и свободи предлага 100% машинен избор. Гласуваме с хартиена бюлетина, сканиращо устройство приема бюлетината, в случай че е вярно подаден вотът, регистрира го и хартиената бюлетина пада в урната. Ако е погрешно попълнена бюлетината, сканиращо устройство връща, с цел да може гласоподавателят да си поправи грешката. Тоест, имаме нула невалидни бюлетини, тъй като машината не разрешава невалидна бюлетина. Второ, машината регистрира вота, какво още има да го приказваме, изясни Йордан Цонев. И съобщи: „ Така се гласоподава в Съединени американски щати “.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР