Не, няма процедура в ход. Както стана ясно още вчера,

...
Не, няма процедура в ход. Както стана ясно още вчера,
Коментари Харесай

ЕК: Няма процедура срещу България за износ на продукти, произведе...

„ Не, няма процедура в ход. Както стана ясно още през вчерашния ден, ние сме в постоянен контакт за осъществяването на глобите с всички страни членки, в това число и с България “. Това уточни след въпрос на bTV Даниел Фери, представител на Европейска комисия.

 

" Комисията е поръчител за европейското право. Ако една страна членка не съблюдава европейското право, има наказателни процедури. Това е кардинален отговор, само че за момента няма в ход процедура за България. Оставаме в непрекъснат контакт с всички страни членки, с цел да подсигуряваме цялостно осъществяване на глобите ”, разяснява той.

 

Изявлението идва след следствие на неправителствената организация Global Witness, Центъра за проучване на демокрацията в България и Центъра за проучване на силата и чистия въздух, в което се отбелязва, че „ Лукойл “ заобикаля глобите и макар възбраната изнася петролни артикули. 1 милиарда евро са импортирани в бюджета на Кремъл под формата на налози, което е задоволително за издръжката на групата „ Вагнер “ за една година, се показва още в следствието.
 

Припомняме, че изданието „ Политико ” през вчерашния ден осведоми, че е почнало следствие против България. На България й бе позволено да внася съветски недопечен нефт по море предходната година, откакто посочи, че доставките са нужни за нейната енергийна сигурност, написа още изданието.
 
 
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР