Не, нищо не се е променило в РС Македония –

...
Не, нищо не се е променило в РС Македония –
Коментари Харесай

ВМРО: Властта в РС Македония нито има намерение да признае българите, нито да зачита правата им

Не, нищо не се е трансформирало в районен съд Македония – нито властта там има желание да признае българите, нито да зачита правата им. Още по-малко РСМ счита да извършва Договора за другарство и добросъседство, подписан с Република България, подписан на 1 август 2017 година, съгласно който двете страни би трябвало дружно да означават персони и събития от общата ни история.

 

За това свидетелства и следващият акт на недобронамереност от страна на македонските управляващи в деня, в който означаваме 152 години от рождението на Гоце Делчев – 4 февруари 2024 година

 

Председателят на Вътрешна македонска революционна организация – Кюстендил Георги Петров, дружно с група кюстендилски жители, потеглят за Скопие, с цел да отдадат респект към паметта на Гоце Делчев, като поднесат цветя пред саркофага с костите на героя, който се намира в църквата „ Свети Спас “ в македонската столица. Това оповестиха от пресцентъра на Вътрешна македонска революционна организация.

 

Но Петров не е позволен на територията на РСМ. В 11.00 ч. на 4 февруари 2024 година той е спрян на пункта „ Деве хълм “ и му е отказано да влезе. Според македонските гранични управляващи и документа, който е получил Георги Петров за отхвърли, той съставлява „ опасност за националната сигурност на страната “. 

 

Това е и следващото доказателство, че с приемането на така наречен френско предложение освен че районен съд Македония не се държи като страна, която желае да стане част от Европейския съюз, само че и няма никакво желание да работи за съблюдаване на правата на сънародниците ни там. Не единствено, че от македонска страна се пречи на образуване на общи празнувания на значими дати, само че и тази страна искрено не зачита европейските правила за свободно напредване на хора и напълно предумишлено стопира жители от Република България, които желаят да отдадат респект.

Виновниците са това състояние са ръководещите от „ сглобката “, които с цел да се потвърдят като огромни „ евроатлантици “, незаконно предадоха ползите на българите в РСМ и позволяват жители на Република България да бъдат унижавани и измъчвани от управляващите в Скопие.

 

Прилагаме документа, връчен на Георги Петров от македонските управляващи:

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР