Не необходимо да се променя законът, спокойно премиерът може да

...
Не необходимо да се променя законът, спокойно премиерът може да
Коментари Харесай

Депутат от БСП за Валери Симеонов: По-добре да изгори бушонът, отколкото цялото правителство

Не належащо да се трансформира законът, умерено министър председателят може да вземе решение ресорът да мине към различен вицепремиер. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия депутатът от Българска социалистическа партия Георги Гьоков.

Не би трябвало да има значение каква е личността, стига да си прави работата, само че в тази ситуация не е по този начин, поради публичното напрежение, което се сътвори във връзка изявлението на Валери Симеонов, съобщи Гьоков.

По-добре да изгори бушонът, в сравнение с цялото държавно управление, уточни той.

Предполагам, че министър председателят ще вземе рационалното решение политиките за хората с увреждания да минат в ресора на различен вицепремиер, съобщи социалистът.

Законите би трябвало да се вършат по този начин, че да са устойчиви във времето. Политиците се сменят, само че законите остават, сподели депутатът от ГЕРБ Николай Сираков.

Този закон се написа от години и от времето, когато е стартират, господин Симеонов евентуално не е подозирал, че ще бъде в държавното управление. Така че тази част от закона би трябвало да се резервира. Това е вярното решение в дълготраен проект, уточни Сираков.

Според Гьоков законопроектът за хората с увреждания е изработен под напън. В правенето му участваха хора, които не разбираха това, което вършат, сподели депутатът от Българска социалистическа партия

Опитвам се да не виждам проблеми в закона, тъй като той е емблематичен с смяната на модела. Без здравословния напън, който беше оказан върху системата, няма по какъв начин да чакаме че администрацията ще напусне удобната сфера на матрицата на системата, разяснява Николай Сираков. Искам да поздравя администрацията за смелостта да счупят модела и да вървим към един модел, който дава отговор на потребностите на хората с увреждания, добави той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР