Не, не са паяци или змии. Съвсем друго е. За

...
Не, не са паяци или змии. Съвсем друго е. За
Коментари Харесай

От какво се страхуват най-много американците?

Не, не са паяци или змии. Съвсем друго е. За четвърти следващ път университетът Чапмън в Калифорния е провел годишното проучване на американските страхове. Учените са събрали данни от 1207 възрастни от всички щати, с цел да схванат кои са десетте им най-големи страхове. Ето ги, от най-слабия, до най-силния боязън:

10. Замърсяването на въздуха (44.9%) - замърсяването на въздуха е голям проблем в огромните градове по целия свят. За него са виновни изкопаемите горива, превозът, основан на нефт, и разнообразни естествени бедствия като изригвания на вулкани.

9. Нападение от Северна Корея (47.5%)- придобило нова новост през последните месеци

8. Глобалното стопляне и смяната на климата (48%) - Умиращите коралови рифове, топящите се ледници и рекордните температури припомнят непрестанно за този проблем.

7. Съединени американски щати да бъдат въвлечени в друга международна война (48.4%) - доста американци се опасяват от световен спор

6. Високи разноски за здравно лекуване (48.4%) - не просто гореща политическа тематика за последните години, само че и обичаен боязън в американското общество.

5. Липса на задоволително пари в бъдеще (50.2%) – парите може и да не носят благополучие, само че могат да създадат живота по-комфортен. Хората просто не се усещат задоволително сигурни за своето финансово бъдеще.

4. Замърсяването на питейната вода (50.4%) - този боязън е породен неотдавна от злополуките с питейна вода в щата Мичиган.

3. Замърсяването на океаните, реките и езерата (53.1%) - нов боязън в топ 10 на страховете, породен от нарасналата осведоменост за световното замърсяване на водоизточниците.

2. Американското здравно законодателство (55.3%) - гореща тематика по политическите диспути в Съединени американски щати от последните десетина години

1. Корумпирането на държавното управление (74.5%) - това е най-големият боязън на три-четвърти от американците.

Източници: Science Alert, Obekti.bg
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР