Не, не е залог болница Пирогов, това е конкретен повод,

...
Не, не е залог болница Пирогов, това е конкретен повод,
Коментари Харесай

Десислава Атанасова за бойкота: Болница Пирогов не е залог за управлението, а само повод

" Не, не е залог болница " Пирогов ", това е съответен мотив, аргументите са доста по-дълбоки. Причините са, че сътрудниците от ПП-ДБ би трябвало да съблюдават ангажиментите, без значение дали касае световните тематики - за Конституцията, за Шенген, за еврозоната, за бюджет, за законодателна или управническа стратегия, или една тематика като тази в тази ситуация, която е просто мотив ", разяснява Атанасова. " Хората на една маса си държат на думата, това желаеме от тях ", добави тя.

Десислава Атанасова не сподели в прав текст, че депутатите от ГЕРБ няма да вземат участие в гласуването на бюджета през днешния ден. " Искаме явен ангажимент по какъв начин действаме оттук насетне ", отвърна тя на въпроса.

" Защото тематиката опазване на здравето вълнува пленарната зала на Народното събрание в последната седмица - и с избора на началник на НЗОК и нейния подуправител, и с това, че беше ясно, че одитният отчет, който употребява министърът на опазването на здравето, първо - инспекцията беше почнала след един случай със секретар или консултант на министър на защитата. Това беше мотивът тя да се разпореди. И второ - тъй като този одит не сподели основни неизпълнения на активността на болничното заведение. Даже в противен случай - болничното заведение е финансово постоянна ", сподели Атанасова.

" Ден, откакто този одит беше показан и на министър-председателя, и на здравния министър, се оказа, че здравният министър не вижда смисъл в промяната на шефа на " Пирогов ". Това беше тематика за диалог сред нашите парламентарни групи, тъй като си дадохме ясна сметка, че не следва да има никакви земетресения повече в бранша опазване на здравето. Лично приказвах по мотива с премиера и той даде заричане ", продължи тя.

" Според премиера Денков нарушавания няма, в персонален диалог ми го сподели. Съмнявам се към този момент, че Николай Денков взима премиерските решения ", призна депутатката от ГЕРБ.

" Нали чухте Денков, който говореше за разделяне на управляващите - какво правила изпълнителната, какво правила законодателната. Ами аз, за жалост, ще кажа, че качеството на законодателната власт пада всеки ден. И качеството на законопроектите, които идват от Министерския съвет, е извънредно неприятно ", разяснява още Десислава Атанасова.

И даде обещание в този момент пък да покажат, че поддържат законопроекти и на обособени депутати. " Искаме явен ангажимент по какъв начин действаме оттук насетне, наясно сме с разделянето на управляващите и през днешния ден, че преглеждаме планове освен на държавното управление, а и на народни представители ", добави тя.

За следващ път Атанасова отхвърли ГЕРБ да има свои министри в държавното управление, доминирано от Политическа партия.

" Единственият министър на ГЕРБ в това държавно управление е Мария Габриел ", напомни Атанасова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР