Не, не бъркате – това е най-лошият отбор на Арсенал

...
Не, не бъркате – това е най-лошият отбор на Арсенал
Коментари Харесай

Това е най-лошият Арсенал от 20 години… и ще става още по-лош

Не, не бъркате – това е най-лошият тим на Арсенал от над 20 години насам. И таман когато си помислите, че не може да стане още по-лош, разбирате, че е на прага да продаде най-хубавия си футболист. Империята, която Арсен Венгер построи, се срутва към него и никой от играчите му не наподобява подготвен да запретне ръкави да избави залязващия си управител.

Неделният ден стартира с оставянето на Алексис Санчес отвън състава и приключи с още по-голяма история за пресата поради жалката капитулация в Борнемут. Липса на дух, на жадност за игра и победа, на качество – Арсенал наподобява с цялостен дефицит във всяка зона. Манчестър Юнайтед може и да предлага Хенрих Мхитарян като част от договорката за Алексис, но „ артилеристите” по-добре да попитат и за вратар, бранител, халф и нападател в добавка.

Онова, което ще да е още по-тревожно за почитателите, е очевидната зараза от заболяването на име „ долугардит”, разпръскваща се в куп други играчи, с изключение на в чилийската суперзвезда. Сега те не имат вяра, че клубът е задоволително упорит да замести напускащия им водач, и това ясно пролича в тяхното показване на терена в неделя.

Венгер пое Арсенал през 1996 година и е „ виновникът” за привличането на велики играчи като Патрик Виейра, Тиери Анри и Сол Кемпбъл. Трудно е обаче да си представим който и да било от днешния му състав като титуляр в старите му тимове. Днес „ артилеристите” са станали толкоз ужасяващо средняшки отбор, толкоз предвидим и цялостен със загубеняци вместо с първенци, че е по-вероятно да завършат в средата на таблицата в сравнение с в Топ 4. Дори и пътувалите към Борнемут почитатели го показаха с хумористичното си скандиране след повеждането в резултата: „ Колко би трябвало да сте зле, че печелим в посещение?!”.

Лондончани се показват извънредно на непознат терен този сезон с провали против Стоук Сити, Уотфорд и в този момент Борнемут и премеждия против всеки от малко малко порядъчен противник. Единствените им победи на открито пристигнаха против Бърнли най-после и против Евертън и Кристъл Палас – това приказва ясно за неналичието на жадност за победа у тима.

В Борнемут Арсенал най-после се хвърли с всичките си сили, но изобщо не изглеждаше допустимо да изравни. Александр Лаказет е към този момент 9 следващи мача без гол и си проличава, а в отсъствието на Алексис и Месут Йозил няма кой да прибави качество към средняшката продукция.

Тимът на Венгер още няма победа от началото на 2018-а и това е най-лошият му старт на календарна година от 1995-а – последната преди идването на французина. Ако някой изобщо може да се върне чак толкоз обратно в спомените си де.
Джон Крос, „ Дейли Мирър” Премиър лийг 23 кръг, неделя 14 януари  Борнемут 2:1краен резулат  Арсенал
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР