Не намирам за уместно чрез коментари в публичното пространство да

...
Не намирам за уместно чрез коментари в публичното пространство да
Коментари Харесай

Шефът на КЗП за сагата със скъпите пържоли: Не е уместно да се правят внушения за решенията на комисията

Не намирам за подходящо посредством мнения в общественото пространство да се вършат внушения за изхода от административно произвеждане по самостоятелен проблем. Това се показва в писмена позиция на ръководителя на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Стоил Алипиев, оповестена в интернет страницата на комисията, във връзка недоволството на клиент, че е платил висока цена за три пържоли във варненско заведение.

" С предоставяне на насоки по възможния излаз на производството и основаване за очакване КЗП да се произнесе за нелоялна процедура, се слага даден търговец в условия на нелоялна конкуренция, което може да докара до тежки последици за бизнес, изключително от сезонен темперамент, заради обстоятелството че произнасянето на контролния орган е обвързано със периоди, които ще изтекат след летния сезон ", се споделя в позицията на ръководителя на КЗП. 

По-рано през днешния ден от Сдружението на заведенията в България (СЗБ) и Българската асоциация на заведенията (БАЗ) настояха за прекратяване на инспекцията против заведението във Варна, за което клиент твърди, че е платил високата цена на пържолите. 

Алипиев твърди, че постоянно е подготвен за разискване и намиране на решения по кардинални проблеми като " нелоялно държание на търговци в отрасъл, бранш или бранш на стопанската система, а не самостоятелни проблеми ". Алипиев припомня също, че КЗП е държавен орган, който носи " отговорността за вярното използване на настоящата нормативна уредба " и при проблем от публично значение се самосезира. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР