Не намирам пропуски в работата на АПИ, довели до трагедията

...
Не намирам пропуски в работата на АПИ, довели до трагедията
Коментари Харесай

Бивш шеф на АПИ: Няма наши пропуски, довели до катастрофата край Своге

Не намирам пропуски в работата на АПИ, довели до нещастието край Своге. Това сподели пред публицисти инж. Дончо Атанасов – член на УС на АПИ , след разпит в Националната следствена работа, съобщи „ Фокус “.

„ По завоя, където стана случаят, в никакъв случай никой нищо не е коментирал. Има протоколи – всички документи са показани пред следствието. Никой в никакъв случай не е коментирал за реорганизация на пътя този завой да бъде изправен “, сподели инж. Атанасов и изясни, че договорът с компанията реализатор е по FIDIC. По думите му това са контракти, които се извършват в целия свят.

На въпрос дали страната има механизъм да накара строителната компания да си свърши работата, той отговори, че по контракти по FIDIC това е мъчно. „ Тези контракти са много особени. Направили сме всичко, което е могло да създадем, според договорите за настоящ ремонт. Ремонтирането е в гаранционен период – т.е. би трябвало компанията да го направи. Препоръките са достигали до нея - тя е била известена с писма. В рамките на договорите, които изтичат в края на 2018 година, е трябвало да има отремонтиране. “

Той повтори няколко пъти, че всичко, което АПИ е могла да направи, е направила. „ Сложи ли сме знаци, лимитирали сме скоростта фрапантно. Според наши измервания обаче превишението на скоростта в този сектор е с 30-40% от всички коли – и леки, и тежкотоварни, и рейсове. Откровено казано, не намирам пропуски в работата на АПИ, довели до нещастието “, разяснява инж. Атанасов.

На въпрос дали е излязъл от следствието като очевидец или обвинен той отговори: " Като очевидец ".

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР