Не, на тази необичайна звездна холивудска двойка не беше отредено

...
Не, на тази необичайна звездна холивудска двойка не беше отредено
Коментари Харесай

Великите любовни истории: Джон Траволта и Кели Престън – любовта е да искаш да се променяте заедно

Не, на тази необикновена звездна холивудска двойка не беше отредено да живее “мирно и честито до дълбоки старини ”. Обаче на фона на всичките щастливи моменти през 28-те години, които прекараха дружно, даже гибелта наподобява като неуместно, беззъбо джудже. Без да е блудкаво сладникава или по Ана-Каренински трагико-драматична, историята на Джон Траволта и Кели Престън e въодушевяващ урок за силата на любовта, която е в положение да надмогне най-лошото и да задържи в здрава прегръдка едно семейство.

Звездата на 23-годишния Джон, момче от Джърси със непретенциозен генезис и италиански корени, изгрява на холивудския хоризонт през 1977 година, когато филмът с негово присъединяване “Треска в събота вечер ” се трансформира в цялостен боксофис шлагер. Година по-късно се снима в друга сполучлива продукция, “Брилянтин ”, която в следствие ще се трансформира в непреходна класика. Когато се среща с бъдещата си (и единствена!) брачна половинка Кели през 1989 година, Траволта към този момент е доста прочут и даже има в сбирката си една номинация за “Оскар ”.

Това обаче въобще не го е трансформирало в типичен холивудски надувко, който се мотае нагоре-надолу, придържайки през кръста хубавици-еднодневки и пръскайки пари за лъскави коли, дизайнерски парцалки и качествена дрога. Джон има доста по-куул ползи от тези. Oще 22-годишен получава документ за пилотиране на друг клас самолети. Да се рее във въздуха с големите машини се оказва по-голяма пристрастеност даже от актьорстването. През 1998-а Траволта се снабдява със личен Боинг 707, с който стартира да извършва пътнически полети.

Но от самолетната писта да се върнем назад на пистата на любовта. Джон и Кели се срещат на снимачната площадка на шпионската комедия “Експертите ”. По това време Кели е омъжена, само че не изключително щастливо, както самата тя твърди. Джон обаче е ергенче и сърцето му е незаето. Обаче още щом зърва актрисата с русата грива, накъдрена “на студено ”, полудава от обич по нея.. Запитана години по-късно дали и за нея това е било обич от пръв взор, Кели дипломатично дава отговор: “В известна степен… ”

 gettyimages-92943359-594x594

Въпреки че взаимното привличане сред Траволта и Престън е явно, ще мине известно време преди двамата публично да си кажат “Да ”. След развода с първия си брачен партньор Гейдж, Кели опитва да се утеши в прегръдките на своите сътрудници Джордж Клуни и Чарли Шийн. Не по едно и също време, несъмнено. Обаче никой от тях не се оказва нейният човек.

Джон и Кели “излизат ” четири години преди Траволта да й предложи брак точно на Нова година през 1991-а по време на почивка в Швейцария. През същата година в изявление за Едноличен търговец към момента екзалтираната булка ще показа: “Планираме да имаме доста бебета. И сме почнали тренировките занапред. Възнамерявам да прекарам идващите няколко години боса и бременна. ” Що се отнася до Джон, приятелите му настояват, че в никакъв случай не са го виждали толкоз блестящ от благополучие. “Просто му беше време да си седне на задника и му проличава, че е доста удовлетворен от това, което му се случва. ”

Двойката се дами във Франция, когато Кели е бременна с първото им дете, Джет. През 2000 година на бял свят се появява и щерка им Ела. Изглежда всичко върви по проект за младото семейство. До момента, когато ги връхлита немислимото…

 gettyimages-635926603-594x594

16-годишният Джет, като се изключи че страда от аутизъм, е диагностициран и с Болестта на Кавазаки – тип островъзпалително васкулитно заболяване. Всички се отнасят с огромно внимание и грижа към него, тъй като още от двегодишен получава припадъци, които мъчно могат да се плануват и овладеят.

В навечерието на 2009-а година фамилията разпуска в първокласния Old Bahama Bay Hotel на Бахамските острови. Докато родителите и по-малката му сестра са в ресторанта на хотела през оня съдбовен ден през януари 2009-а, Джет полуачва спазъм, до момента в който се къпе в хотелската си стая, удря главата си в ръба на ваната и се удавя. Техните го намира няколко минути по-късно, само че всичките опити да го съживят с изкуствено дишане и сърдечен масаж се оказват несполучливи.

В медицинския отчет от аутописята като единствена причина за гибелта е вписана думата “seisure ” (припадък). Смъртта на Джет е последвана от жълто-медиен скандал, който се разгаря въз основа на тайни изказвания, че Траволта е отказал Джет да бъде реанимиран от парамедиците поради сциентоложките си убеждения. Семейството завежда правосъдно дело против водача на колата за спешна помощ, пристигнала на мястото на случая, и неговия юрист. Обвиненията са, че двамата преднамерено са скалъпили цялата тази безумна история с отхвърли от реанимация за да измъкнат от опечаленото семейство 25 млн. $ против мълчанието им. Тоест да не разкрият още “шокиращи ” елементи по отношение на гибелта на Джет.

За Джон Траволта кончината на обичния му наследник е “най-ужасното нещо, което в миналото ми се е случвало. ” И добавя: “Тогава не бях сигурен, че ще съумея да се възстановя от шока. Животът към този момент не ме интересуваше и ми лиши доста време, до момента в който още веднъж можех да му се веселя. ” За психическото си възобновяване след трагичния случай артистът благодари на Сциентоложката черква – извънредно противоречива система от религиозни вярвания, на която е ревнив почитател още от 1975 година “Хората от църквата не си взеха и ден отмора, до момента в който се опитваха, чрез разнообразни техники, да ме преведат през целия мъчителен развой на превъзмогване тъгата от загубата. ”

 John Travolta with Kelly Preston. (Photo by ARNAL/Gamma-Rapho via Getty Images)

Животът е премеждие, което приема най-непредвидимия завой, към хубаво или към неприятно, когато минимум очакваш. За почерненото семейство Траволта идващият житейски завой ги откарва в тотално противоположна на тъгата и отчаянието посока. Година след гибелта на Джет се ражда синът им Бенджамин. Бен в действителност е дългожадувано дете, за зачеването на което родителите, и двамата към този момент на междинна възраст, са хвърлили доста старания под формата на долари, яйцеклетки и сперма. Раждането на Бенджамин се оказва това вълшебно средство, което оказва помощ на фамилията да преодолее загубата на първородния си наследник.

През същата 2009-а година цялото семейство (Джон, Кели и дъщерята Ела) взе участие в комедията “Стари кучета ”. След като филмът потегля по кината и медиите стартират да дърпат членовете на фамилията напред-назад за изявленията, Ела не пести суперлативите по адрес на родителите си: “Те са страхотни. А баща е любящ, и благ, и грижлив, и забавен… Просто е съвършен! ” На собствен ред Джон връщат комплимента: “Лесно е да предстоящ съвършеният татко, когато ти се е паднало съвършеното хлапе. А и с една съща Марта Стюарт за съпруга… идилията е цялостна. ” С последното Траволта загатва, че Кели, с изключение на всичко друго, е идеалната стопанка – жена, която може да накара всяко дете и възрастен в дома й да се усещат непрекъснато обичани и обгрижвани.

 gettyimages-974988436-594x594

Кели и Джон не обичат да развяват децата си в общественото пространство като слогани, рекламиращи съвършен фамилен имидж. Но се случва понякога четиримата да се появяват дружно в общественото пространство. Като в оня незабравим ден през 2018-та, когато всички гордо и решително театралничат на аления килим по време на филмовия фестивал в Кан. През същата година съпрузите за следващ път се снимат дружно. Във кино лентата “Готи ” Траволта играе мафиотския необут Джон Готи, а Престън се превъплъщава в ролята на жена му Виктория. На екрана химията сред двамата се получава безупречно. “Много ни е занимателно да се снимаме дружно във филм, в който би трябвало да си представяме, че сме други хора, “ споделя Джон, а Кели добавя: “Само като го погледнех и той мен… усещах се по този начин, като че ли в действителност бях в прегръдките на Джон Готи. Още ме побиват тръпки като се сетя за тези моменти на снимачната площадка. ”

Както може да се чака от дете, родено в фамилията на двама надарени артисти, щерката Ела не избира за себе си кариерата на дърводелец, градинар или детска учителка. Тя се включва с цялостна мощ в фамилния бизнес през 2019-а, когато дружно с баща и мама взе участие в “Отровната роза ” – крими трилър, режисиран от италианеца Франческо Чинкуемани.

 gettyimages-96248712-594x594

Въпреки че Кели Престън е диагностицирана с рак на гърдата още преди две години, малко хора, даже тези от най-близкото й обграждане, знаят, че тя се бори с подлата болест към този момент толкоз дълго време. Тя не престава да работи съвсем до последния си мирис и е все по този начин усмихната и жизнерадостна. През пролетта на 2019-та стартира фотосите на кино лентата “Извън релси ”, в който си партнира с Джуди Денч и Франко Неро. Никой не би предположил, че дните на засмяната хубавица от фотосите в Инстаграм, на които тя театралничи дружно с екранната си партньорка Джуди Денч и хора от екипа, са преброени. Може би по тази причина в този момент, когато нея към този момент я няма, текстът към фотосите звучи толкоз фаталистично, като думи на човек, взимащ си последно довиждане с близки хора: “Сбогом, Лондон. Сбогом, Джуди, Бил, Джулс, Джени, Сали, Лизи, Питър… Сбогом на всички вас, които по този начин интензивно се трудихте по време на фотосите на Off the Rails. ”

Последният пост на Кели в Инстаграм датира от 22 юни т.г. и съставлява следващото пояснение в обич към Джон и децата. Текстът към селфито на засмените Джон (66), Кели (57), Ела (20) и Бен (10) гласи: “Честит Ден на бащата на най-хубавия подобен, който познавам. Обичаме те. ” Следва емотиконче с лице, пращащо въздушна целувка, няколко сърчица, както и фотография отпреди 11 години, на която Джон се взира с безприкословна обич и деликатност в очите на Джет.

Кели Престън издъхва на 12 юли тази години след двугодишна яростна, само че тиха борба с рака.

“Знаете ли ” споделя Кели приживе, “ние с Джон се задържахме толкоз дълго дружно, тъй като бяхме родени един за различен. Но не си въобразявайте, че една такава връзка като нашата просто се случва и си остава по този начин вечно. Човек би трябвало да поддържа пламъка жив всекидневно. А ние вършим тъкмо това. Постоянно си приказваме и знаем във всеки един миг по какъв начин се усеща другият човек и къде по пътя си в този живот се намира. Човешките същества непроменяемо се променяме, развиваме се и по тази причина е значимо да искаш и индивидът до теб да се трансформира дружно с теб. ”

И след това, като че ли като на подбив, подмята: “ Как въобще е допустимо да не си непрекъснато влюбена в Джон! Устните му, методът, по който танцува, по който се майтапи и се смее… Ние непрекъснато танцуваме. И децата танцуват с нас. Танцуваме си вкъщи. Понякога и на открито, когато сме на заведение. Много ни харесва. Това си е нашето нещо. ”

Сигурни сме, че в миналото семейство Траволта-Престън ще танцуват на най-пухестия облак на небето. И тогава в действителност Раят ще се раздруса от тресчица в събота вечер.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР