Не му ли писна? Няма ли да ни остави на

...
Не му ли писна? Няма ли да ни остави на
Коментари Харесай

Пак ли този Федерер?

Не му ли писна? Няма ли да ни остави на мира? Макар и шеговито, може би такива са част от мненията на тенисистите, които всяка година вземат решение да вземат присъединяване на мощния шампионат в Базел и които съвсем непроменяемо би трябвало да се примирят с отпадане, в случай че се срещнат с огромната швейцарска звезда.

Миналата година Федерер "даде отмора " на противниците си, защото поради травма не взе участие в конкуренцията в родния си град. Тогава от това се възползва Марин Чилич, победил Кей Нишикори за трофея. Само че тази година Маестрото се завърна във форма, която надали някой е очаквал от него на 36 години, а това предвещава единствено кошмари на противниците му.

Но по какъв начин да бъде по различен метод в случай, че приказваме за шампионата, на който Федерер е бил подавач като дете и на който печели първия си АТП мач (в квалификациите) преди тъкмо 20 години.

За Роджър това е 17-о присъединяване в главната скица на шампионата, на който е стигнал до рекордните за себе си 12 финала. Още по-впечатляващо е, че ФедЕкс е достигал до мача за трофея в последните си 10 участия - сред 2006 и 2015!

Сега разумно упованията са сходни, което няма по какъв начин да бъде по различен метод след показаното от Федерер през 2017. Турнирът е доста значим за него и от друга позиция. След отказването на Рафа Надал конкуренцията в Базел е съвършен късмет за швейцареца да понижи пасива си по отношение на водача в международната класация и да докара нещата до същинска борба в последните шампионати за годината.

Е, на фона на всичко това разумният въпрос, който идва е този - има ли въобще кой да спре Федерер в Базел?

И отговорът е - може би да! За наслада на неутралния фен в Базел през тази седмица вземат участие доста качествени тенисисти, които несъмнено могат да основат проблеми на Маестрото.

Всъщност, на процедура първенците в 10 от последните 11 издания на конкуренцията са и през тази година в Базел. Споменахме към този момент за Чилич, който е подложен под номер 2 и няма по какъв начин да не бъде любимец за място на финала.

Другият някогашен първенец пък е Хуан Мартин дел Потро, който може би съставлява основната опасност за Федерер. Аржентинецът е и единственият в схемата, който може да се похвали с победи над швейцареца в Базел. Победи ли споделих? Да, и то какви! На финалите през 2012 и 2013. С купата си в Стокхолм Кулата от Тандил сподели, че е във форма, а пред него има и огромна цел - да се класира за финалния Мастърс, за който останаха единствено още две места.

Чилич и ДелПо са в долната половина на схемата, тъй че най-малко до край Федерер не би трябвало да мисли за тях. За сметка на това пък има за кого да мисли по пътя до последния мач. Той започва с удобна победа над Франсис Тиафо, само че довечера му следва сложен дуел с Беноа Пер. Нататък пък може да срещне огромния гений Денис Шаповалов, а за полуфинал противникът би бил някой всред Давид Гофен и Джак Сок.

За огромна наша наслада всички любимци се оправят чудесно до този миг. В четвъртък ще разберем имената на всички четвъртфиналисти, а по-късно до края на седмицата несъмнено имаме гаранция за страхотни мачове!

Турнирът в Базел се излъчва в каналите на Mtel Sport като директното предаване започва в 16 часа всеки ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР