Не можете да си представите колко е трудно да обясниш

...
Не можете да си представите колко е трудно да обясниш
Коментари Харесай

ДСБ-Младежи се самозакриха: Срещали „студена незаинтересованост“ в Атанасов

„ Не можете да си визиите какъв брой е мъчно да обясниш на някого на възраст под 30 години, кой е Атанас Атанасов “, споделят младежите
Националният юношески клуб към Демократи за мощна България приключва съществуването си, оповестиха от групировката. Причината е противоречие с управлението в лицето на Анастас Атанасов и прекосяването не „ алената линия “ в политиката, осъществено от ДСБ.

Публикуваме цялото изказване на Националния юношески клуб към „ Демократи за мощна България “:

„ Дойде време да си кажем неща, които дълго отлагахме. Неща, които с години усърдно се опитвахме да разгадаем вътре в ДСБ, и неща, за които към този момент няма различен избор, с изключение на да бъдат изречени обществено.

Създадохме Националния юношески клуб към ДСБ в края на 2017 година, в най-трудния миг в историята на партията. Направихме го с ясната концепция, че точно хората в ДСБ изнесоха на гърба си най-тежката и значима смяна, която България претърпя през последните 30 години - прекосяването от планова към пазарна стопанска система и основаването на актуалното устройство на страната.

Целта ни беше да дадем нашата сила за одобряването на ДСБ като незаобиколим фактор в българската политика, който да пази полезностите на основателите си по редица способи: посредством поддръжка и разширение на пазарната икономика; посредством понижаване на ролята на страната в живота на хората; посредством преустановяване на модела на „ милионери от публични поръчки” и посредством изцяло възстановяване на качеството на живот на всички българи.

Но на първо място искахме да представим ДСБ на младежите, които да подсигурят съществуването на партията в бъдеще.

Събрахме се и започнахме. Ентусиазирано. Смеем да кажем, надалеч по-ентусиазирано, в сравнение с по-опитните членове на партията. В последна сметка, силата е присъща на младите. Проведохме доста начинания и от самото начало се опитвахме да бъдем диалогични, съответни и градивни.

Вероятно някои от четящите този текст чуват името на МДСБ за пръв път, а други са го чували и преди, само че може да не знаят какво тъкмо вършим. Затова си разрешаваме да изредим най-важните начинания, които организирахме или в които участвахме от ноември 2017 година насам:

Стартирахме активността си със събитие, на което събрахме на едно място всички десни юношески политически организации, Неправителствени организации и студентски препоръки. Организирахме постоянно наши вътрешни образования и уебинари на значими за страната тематики. Събитието ни „ 30 години народна власт “, инициирано от нас, означи с лекции и диспути юбилея на най-важната смяна в новата история на България. Инсталацията „ Мръсните облекла на простора “ по време на митингите през 2020 година събра вниманието на десетки медии и концентрира огромен публичен интерес.

От основаването си насам сме работили по всяка една политическа акция. Смеем да твърдим, че двете акции на ДСБ през 2019 година – европейските и локалните избори - бяха изнесени напълно от МДСБ на равнище София . През тези две, а и при всички останали акции обиколихме цялата страна, а множеството огромни градове – по няколко пъти. Някои от нас бяха всекидневно ангажирани с партийните водачи по време на акциите в цялата България. Позициите ни, изпратени до EPP - European People`s Party поради пропитото с корупция държавно управление на Борисов, разсъниха интерес от посланици от страни от Западна Европа , с които бяха извършени срещи.

В началото на предходната година поехме самодейността и да създадем сборника с текстове „ 2020: Отвътре и оттатък “, който след това бе спрян от щемпел от най-голямата немска фондация в Европа. Издадохме го все пак и защитихме всички създатели без значение дали са били част от МДСБ или не.

Това е дребна част от нещата, които свършихме за близо четири години. В това време в никакъв случай, нито за миг, без значение от всичко протичащо се вътре в партията, не сме отстъпвали от нашите правила и не сме подлагали под подозрение лоялността си към партията, въпреки с времето да разбирахме все по-добре, че има разлика сред това, което ни се желае тя да бъде, и това, което в действителност е.

Още при започване на мандата на настоящия ръководител на ДСБ господин Атанасов срещнахме студена индиферентност . Много пъти сме желали среща с него. Всеки път или ни беше отказвано, или той просто не присъстваше и изпращаше негови представители, които посочваха същата индиферентност. Не получихме отговор на нито един от въпросите си, които публично изпращахме до Националното ни управление.

В това време работихме за разпространение на марката ДСБ измежду младежта. Парадоксът е, че защитавахме тъкмо тези, които не желаеха даже да приказват с нас . Един малък, даже занимателен, само че и печален образец е, че отказвахме да стоим безучастно, до момента в който медии ни назовават „ Да, България “, до момента в който никой от ДСБ не желаеше да отбрани името на партията – напълно безусловно.

Настойчиво обяснявахме, че ние сме ДСБ, че ръководител на партията не е Христо Иванов, а Атанас Атанасов, и че „ Да, България” са наши другари и съидейници, с които сме дружно в „ Демократична България”, само че въпреки всичко не са ДСБ.

Не можете да си визиите какъв брой е мъчно да обясниш на някого на възраст под 30 години, кой е Атанас Атанасов . Почти толкоз мъчно, едвам накарате Атанас Атанасов да приказва с някой, който е под 30-годишна възраст.

През това време ДСБ изгуби лицето си. От партия, в която интензивно участваха д
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР