Не можете да правите правова държава, като нарушавате Конституцията и

...
Не можете да правите правова държава, като нарушавате Конституцията и
Коментари Харесай

Конституционалистът проф. Пламен Киров: Просто Киро има план да управлява до Коледа

" Не можете да вършиме правова страна, като нарушавате Конституцията и законите. " Това съобщи проф. доктор Пламен Киров, началник на катедра " Конституционноправни науки " в СУ " Свети Климент Охридски ", представен от БГНЕС.

Конституционният съд разгласи през вчерашния ден избора на ръководител на КЕВР за противоконституционен.

„ Още през цялото време се очерта, че политиката и желанията на ръководещите от „ Продължаваме промяната “ са свързани с тяхното чувство за неуважение на Конституцията, да погазват Конституцията и да не се преценяват със съществуващия в България открит правов ред и конституционна система “, съобщи проф. Киров.

Според него е явно, че за тези хора задачата оправдава средствата и те не ги сортират, с цел да реализиран своите цели.

„ Но тези цели влизат в внезапно несъгласие със декларираните пред обществото планове. Решението на Конституционен съд по безапелационен метод удостоверява тази констатация “, акцентира проф. Киров, имайки поради декларираните стремежи за битка с корупцията и правосъдна промяна.

Управляващите в оставка са били предупреждавани, че ще се стигне до този резултат, който сега установяваме, още при стартирането на процедурата и когато са създавали правните правила, изменяйки Закона за енергетиката, тъй че да изберат съответни лица в КЕВР.

„ По същия метод в този момент подхождат и към Закона за битка с корупцията, те имат планове да създадат промени, тъй че да докарат един съответен човек отпред на КПКОНПИ. Това не е нещо, което ни изненадва “, съобщи проф. Киров.

Според него странни неща се случват, само че те не би трябвало да ни учудват: „ България е чудесна страна и нея непрестанно се случват чудеса “.

Едно от тези чудеса е интензивността на държавното управление в оставка. Последният образец е с визитата на Кирил Петков в Азербайджан.

„ Като какъв той се показва пред азербайджанския президент Илхам Алиев – като министър-председател в оставка? “ В този ред на мисли проф. Киров не изключи и алената линия на Корнелия Нинова за присъединяване на Петков в предстоящ кабинет да падне.

Той акцентира, че съдружният кабинет на Петков към този момент е понесъл отговорност.

„ Те понесоха отговорност – това е първото държавно управление, което си е отишло с избор на съмнение, и има най-краткият мандат от 1991 година насам, откогато е призната новата Конституция.

Въпреки всичко виждаме болшинството в Народното събрание си стои, мандатът се точи. Някои хора си фантазират, че при третия опит за образуване на държавно управление няма краен период.

Не е изключено Корнелия Нинова да ни спомене през декември името на претендента за министър председател на обединението, която към момента сякаш съществува в Народно събрание. Те могат да ръководят в оставка година може би две, или най-малко имат такива планове, само че не знам дали някой ще ги търпи дотогава “, съобщи проф. Киров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР