Не можеш да учиш квантова механика в дискотеката. Няма как

...
Не можеш да учиш квантова механика в дискотеката. Няма как
Коментари Харесай

Златният Тео каза как родителите да спасят децата си...

Не можеш да учиш квантова механика в дискотеката. Няма по какъв начин да стане. Не може на плажа да учиш квантова механика, до момента в който гледаш голи бедра. И това няма по какъв начин да стане. Всяко нещо си желае настройката, желае си ситуацията. Училището е един храм на науката, който основава конфигурация за учене. Когато излезем от храма, и се опитваме на улицата да вършим същото, резултатът е безусловно друг.

Това съобщи един от обичаните учители на България - Теодосий Теодосиев – ТЕО, в ефира на Нова телевизия.

Почти цялата 2020 година беше неприсъствана в класните стаи.

"Едно е да си на присъствено занимание, да знаеш миризмата на този химикал, друго е да го учиш от учебник и самичък да се мъчиш. Това си е тъга. Това е едно страдалчество, в което доста мощният, извънредно мощният, естествено мощният възпитаник може да издържи на това нещо и самичък да се оправи. Обаче всеобщият възпитаник изрично не може да се оправи с това нещо. Това си е злополука за всеобщото обучение ", сподели още физикът.

Докато всеобщото обучение наваксва, Тео продължава да образова най-хубавите млади физици на България, само че независимо и съгласно разпоредбите за сигурност посред пандемията.

"Обаче на голямата маса, на която би трябвало да се припомня непрестанно, на които им се губи вниманието, които имат пропуски във възпитанието от детството, те безусловно губят. Те при настоящето учебно заведение губеха. Последните години, когато бях в математическа гимназия, имаше една паралелка, която направи 12 500 неизвинени отсъствия за една образователна година, един 12-и клас. Не става по този начин ", сподели още той.

По думите на феноменалния учител интелигентните родители не би трябвало никога не би трябвало да купува телефон и таблет. Това е най-лошият подарък за Нова година. Те би трябвало да служат за връзка единствено с учителите.

"Добрият родител би трябвало да си хване детето, да му постави един шахматистки часовник и да го накара да работи 11 часа дневно, в случай че желае да има бъдеще. Бъдещето е на грамотните. Неграмотният няма никакъв късмет. Поне да чете, да чете книжки, 1000, 2000, 5000 книги, с цел да придобие задоволително огромна просвета, с цел да може да накара мозъка да работи.

Толкова доста би трябвало да знае детето, че да няма потребност да ровичка в гугъл, тъй като нещата които знае ги няма в гугъл. Това е бъдещето. Родител, който не си научи децата на това нещо, просто обрича децата си да бъдат непотребни хора ", изясни Теодосиев.

"За инициативните хора, постоянно ще има работа. За оня, който чака някой да пристигна от другия завършек на света и да го избави - няма да се случи. Никой не го е грижа за нас. Все едно, че нас ни е грижа за жителите на Бенин.

Остава ние сами да си спасяваме децата. Който остави детето си на самотек, с телефона, с таблета, няма късмет. Детето му ще пропилее това, което той е икономисал, а след това ще живее оскъдно ", безапелационен бе златният Тео.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР