Не можеш да потушиш гражданския порив, раздавайки пари. Зад тези

...
Не можеш да потушиш гражданския порив, раздавайки пари. Зад тези
Коментари Харесай

Съни Сънински: Живеем в оксиморона „Високо под земята“

Не можеш да потушиш гражданския ентусиазъм, раздавайки пари. Зад тези пари би трябвало да стоят хрумвания - и нравствени, и стопански. Никой не може да изясни разумно за какво някакви пари се раздават на тъкмо избрани места. Такъв е казусът и с пенсионерите. Попитали една пенсионерка по какъв начин се усеща, откакто е получила спомагателни 50 лева към пенсията и тя дала отговор – като ром преди избори. Това е анекдот. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ режисьорът и продуцент Съни Сънински, бизнесмен в културната промишленост.

Вижте цялото изявление със Съни Сънински тук:

В изявлението Съни Сънински сподели още:

Преди 6 години написах разказ, озаглавен „ Високо подземен “. Представях си престъпно фентъзи, в което най-високото място за взимане на решения е надълбоко подземен, надалеч от очите на всички. Честно казано не съм си представял, че тогавашното ми въображение е описвало действителността, в която живеем.

Администрацията в България наброява 480 хиляди души. Всички те и фамилиите им пазят хляба си. Промяната заплашва съществуването им. Достоевски го е споделил – оцеляването на народа не може да бъде полезност от единствено себе си. А хората у нас са притиснати да оцеляват.

Още когато започва европейската помощ, стартира и усвояването й. Вместо средствата да стигнат до оптимален брой хора, те влязоха в избрани кръгове. Самият министър председател ги назова „ дерибеи по места “ – те станаха толкоз мощни, че в един миг излязоха от контрола на централната власт, която ги сътвори. Със или без съучастието на Европейски Съюз, европейските пари станаха основата на преобразуването на партиите от цивилен сдружения в силови стопански групировки.

Г-жа Урсула фон дер Лайен е дала някакъв тип тъждество сред България и Беларус, като неприятен образец какво се случва в рамките на Европейски Съюз.

Ресурсът за обединяването е прикрит някъде измежду нас, неслучайно по площадите хората веят ликовете на Левски и Ботев. Ако погледнем семантично на обстановката, Народното събрание сега се намира в здание-символ на тоталитаризма. Сградата, на която написа „ Съединението прави силата “ стои глуха, самотна и смълчана. Като режисьор нямам какво да прибавя в тази символика.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР